Külföld

Antikrisztusi fondorlattal vádolják Ferenc pápát

Vatikán | Ferenc pápát bíráló kiáltványt tett közzé a konzervatív Gerhard Müller bíboros, akit az egyházfő 2017-ben leváltott a Hittani Kongregáció éléről.
MTI

2019. február 9. 12:24

A bíboros szerint az egyházon belül egyre nagyobb a zavar. Ferenc pápa nevét nem írta le négyoldalas manifesztumában, de egyértelműen bírálja azt a katolikus morálteológiát, amelyet a jelenlegi pápa jelöl ki, szemben a két korábbi konzervatívabb pápával.


Egy lelkipásztor azzal téveszti meg legjobban a híveket, ha nem a katolikus igazságot tanítja nekik: ez antikrisztusi fondorlat

- írta a bíboros a dokumentumban, amelyet a pápát rendszeresen bíráló konzervatív katolikus média hozott nyilvánosságra. A bíboros egyik fő problémája, hogy egyházilag házasodott emberek elválnak, lehetővé tehetik számukra az áldozást. 
 

Müller emlékeztet arra is, hogy nők nem szentelhetők pappá, és a papoknak nőtlenségben kell élniük. Bár Ferenc pápa is megerősítette ezeket, utasítására tanulmány készül a korai egyház női szerpapjairól, valamint indítványozta, hogy kaphassanak felmentést a cölibátus alól azok a nős férfiak, akik bizonyítják elkötelezettségüket a hivatás iránt.

Az újraházasodottakkal kapcsolatban korábban már négy másik bíboros kérte arra a pápát, hogy tegye egyértelművé álláspontját.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Miből él az elnökjelölt?

DAC-Slovan a magyar és a szlovák tévében

Tiltakoznak a kiállított melltartók és bugyik ellen

21 Savage szabadlábon

Pedagógiai napok a digitalizáció jegyében

Pellegrini: A rendőrség senki fölé nem terjeszti ki a védőszárnyait

Legfrissebb galériák
Olvasta már?