Andrej Babiš: az ANO célja, hogy kormányra kerüljön 2025-ben

babis k

Az ANO mozgalom feladata visszatérni a kormányzásba 2025-ben és rendbe tenni az országot a jelenlegi ötpárti koalíció ténykedése után – jelentette ki Andrej Babiš, a jelenleg ellenzékben politizáló Elégedetlen Polgárok Akciója (ANO) elnöke, volt miniszterelnök a mozgalom szombati választási kongresszusán tartott beszédében Prágában.

Bejelentette, hogy a jövő évben tartandó parlamenti választásokon az ANO élén szeretne indulni.

„Soha a történelemben nem volt még ilyen arrogáns, dilettáns és hozzá nem értő kormányunk, amelynek élén egy teljesen alkalmatlan miniszterelnök áll, aki nap mint nap a valóságtól teljesen elrugaszkodott szemenszedett hazugságokkal traktálja az embereket” – fogalmazott.

Babiš megismételte korábbi kijelentéseit arról, hogy kabinetje milyen állapotban adta át Csehországot a jelenlegi Fiala-kormánynak. Elmondta, hogy Csehország akkor a kilencedik leggazdagabb, a hatodik legbiztonságosabb és a hatodik legkevésbé eladósodott ország volt az Európai Unióban. Mostanra viszont „az ötpárti koalíció 30 évvel vetette vissza Csehországot a kilencvenes évekbe” – mondta Babiš. „Az emberek egyre szegényebbek, a vállalatok csődbe mennek, miközben az energetikai cégek és a fegyvergyártók nem tudják, mit kezdjenek a rengeteg pénzzel” – tette hozzá.

Szerinte a kormány nem a Cseh Köztársaság és annak polgárai, hanem mindenekelőtt Ukrajna érdekeit tartja szem előtt és csak bólogat Brüsszelnek. „Semmi pozitívumot nem tett Fiala kormánya a népünkért” – jelentette ki.

„A kormány tönkretette a gazdaságot, megosztotta a társadalmat és hatalmas, a jövőben jelentkező problémáknak ágyazott meg. A mi feladatunk tehát egyértelmű. 2025-ben visszatérni a kormányba, és az ötpárti koalíciós kormány után újra megtisztítani az egész országot” – szögezte le Babiš, hangsúlyozva, hogy az ANO mozgalom a legerősebb politikai erő az országban, amely a politika minden szintjén képviselteti magát.

Az ANO tisztújító kongresszusán végül 98 küldöttségből 88 Babiš újraválasztását támogatta a párt élére, ami azt jelenti, hogy körülbelül 90 százalékos támogatottsággal választották újra pártelnöknek. Mindössze egyetlen küldött szavazott ellene, kilencen pedig tartózkodtak. Más jelölt nem indult a pártelnöki székért. Legutóbb, két évvel ezelőtt a küldöttek 80 százaléka támogatta. Andrej Babiš az ANO 2012-es megalakítása óta megszakítás nélkül vezeti a politikai formációt.

A 69 éves Babiš 2017 és 2021 között volt Csehország miniszterelnöke.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?