Külföld

A CIA szerint a szaúdi trónörökös ölette meg Hasogdzsit

Washington | A CIA arra jutott, hogy a szaúdi trónörökös rendelte el Dzsamál Hasogdzsi ellenzéki újságíró meggyilkolását - írta a The Washington Post.
MTI

2018. november 17. 09:23

Mohamed bin Szalmán - Képarchívum

A CIA állítása alapján Szaúd-Arábia kormánya valótlanul bizonygatja, hogy Mohammed bin Szalmánnak nincs köze a lap szaúdi újságírójának halálához.

A szaúdi ügyészség csütörtökön jelentette be, hogy halálbüntetést kért öt vádlottra Dzsamál Hasogdzsi újságíró meggyilkolása miatt. A vádirat szerint az öt férfi Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulátusán méreginjekcióval meggyilkolta, majd feldarabolta Hasogdzsit. A perben további tíz ember ül a vádlottak padján, viszont teljesen tisztára mosták a sivatagi királyság nagyhatalmú trónörökösét, Mohammed bin Szalmánt.

A The Washington Post - névtelenségbe burkolódzó nyilatkozókra hivatkozva - azt írja, hogy a CIA számos információs forrást elemzett, köztük egy telefonbeszélgetést a trónörökös fivére - Halid bin Szalmán, Szaúd-Arábia washingtoni nagykövete - és Hasogdzsi között.

Mind a Fehér Ház, mind az amerikai külügyminisztérium egyelőre elzárkózott attól, hogy kommentálja az értesülést.
 

2018. november 16. 16:49

Hasogdzsi-ügy: van egy második hangfelvétel is az újságíró meggyilkolásáról

Az 59 éves Dzsamál Hasogdzsit, aki az Egyesült Államokban élt, október 2-án gyilkolták meg Szaúd-Arábia isztambuli konzulátusán, ahová azért ment, hogy beszerezze a török menyasszonyával tervezett házasságkötéshez szükséges iratokat. Az isztambuli főügyészség szerint Hasogdzsit előre kitervelten megfojtották, mihelyt belépett az épületbe. Holttestét feldarabolták, majd savban megsemmisítették.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Januártól ismét járnak a vonatok Ipolyság és Zólyom között

Januártól 30 eurót kérhetnek a kezelésért

Pellegrini megérti, hogy az embereket irritálja a képviselői fizetések ugrásszerű növekedése

Az oktatás és a turizmus Nagyszombat megye jövő évi prioritása

Hosszú: ez egészen más világbajnokság volt

Michael Cohen: Trump hazudik

Legfrissebb galériák
Olvasta már?