7600 menekült Macedóniába egy nap alatt

Gyevgyelija |

<p><span style="font-size: 12px;">Mintegy 7600 menekült, többségében a szíriai háború elöl menekülő ember érkezett Macedóniába a szomszédos Görögországból 24 óra alatt, szerda estétől csütörtök estig - közölte pénteken az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) egyik képviselője a két ország határán.</span></p>

A menekültek egyre növekvő számban áramlanak a Balkánról Magyarország felé, azóta, hogy Görögország kompokkal Athénba szállítja a szigeteit elárasztó menekülteket. A görög fővárosból az emberek Macedónia északi része felé veszik az irányt.     Alexandra Krause, az UNHCR vezető tisztviselője hangsúlyozta: "Görög kollégáinktól arról értesültünk, hogy (az emberekkel teli) buszok úton vannak, jönnek, és folyamatosan érkeznek".     A szkopjei 24vesti.mk nevű hírportál beszámolója szerint Macedóniában a mozdonyvezetők sztrájkja miatt továbbra sem közlekednek a menetrend szerinti vonatok a görög-macedón határon fekvő Gyevgyelija és az északi, macedón-szerb határon lévő Tabanovce között. A menekültek ezért autóbuszokkal és taxikkal jutnak el egyik határtól a másikig.     A vasúti hatóságok néhány szerelvényt ugyan elindítottak a határ felé, amelyekkel mintegy kétezer menekült kelt útra, a többi, körülbelül négyezer menedékkérő pedig autóbuszokkal és taxikkal utazott.     Mintegy ötven busz és ötven taxi közlekedik a két határállomás között, becslések szerint 5-6 ezren haladnak át az országon naponta.    
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?