Vörös Péter: A komáromi polgárok többet érdemelnek

Komárom |

<p>A Híd parlamenti képviselője a parlamentben akarja számon kérni a kormányon, hogyan akar azoknak a munkavállalóknak segíteni, akik elveszítik állásukat a komáromi Nokia bezárása miatt.</p>

Vörös Péter parlamenti képviselőt, a parlament szociális bizottságának tagját nyugtalanítja az a helyzet, ami a magyarországi dél-komáromi Nokia gyárban történt elbocsátások miatt alakult ki.   A Nokiát ugyanis annak tulajdonosa, a Microsoft vállalat felszámolja, aminek következtében csaknem 700, többnyire a Komáromi járásban élő polgár is munka nélkül marad. „Ez óriási probléma, mivel a Komáromi járásban a munkanélküliek száma már ma is messze meghaladja az átlagot – 17 százalék körül mozog“ – figyelmeztetett Vörös Péter. Emlékeztetett arra is, hogy a komáromi adat magasabb, mint az Érsekújvárott vagy Dunaszedahelyen mért munkanélküliségi ráta. „Ezzel függ össze az a szomorú tény is, hogy Komáromban egyre nagyobb problémát jelent az elvándorlás, amit szintén a munkalehetőségek hiánya okoz“ - tette hozzá a Híd parlamenti képviselője. Vörös Péter a parlament szeptemberi ülésén ezért interpellálni fogja az illetékes minisztereket. „Kíváncsian várom, mit akarnak tenni a munkanélküliség problémájának megoldásáért a komáromi régióban. Ezen kívül tárgyalni szeretnék az illetékesekkel arról is, miként lehetne a munkahelyek számát bővíteni“ – üzente Vörös, aki szerint Robert Ficónak túl kell lépnie sértődöttségén, amit Andrej Kiskától elszenvedett kiütéses veresége után érez, és ezért bizonyos régiókat büntet. „A Smer-SD kampányában mindig az emberek biztonságérzetének garantálását hangoztatta, itt a nagy alkalom, hogy tegyen is valamit érte. Minden erőnkkel küzdeni fogunk ezeknek a problémáknak a megoldásáért, hogy ezeknek az embereknek és családjaiknak ne kelljen szembesülniük azzal az érzéssel, hogy kevesebbet érnek, mert korlátozottak a lehetőségeik a munkaerőpiacon“ – zárta nyilatkozatát a Híd parlamenti képviselője. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?