Közélet

Véget ért a kampány, kampánycsend van érvényben

Pozsony | Véget ért a szombati önkormányzati választás előtti kampányidőszak. A kampánycsend idején tilos bármilyen kampánytevékenységet folytatni. A tilalom érvényes a választások napjára is. Már csaknem két hete tilos közzétenni a közvélemény-kutatások eredményeit is.
TASR

2018. november 8. 12:15

- TASR illusztrációs felvétel

A helyhatósági választásokra november 10-én kerül sor. A polgárok összesen 6021 szavazókörben adhatják le a voksukat. Pozsony és Kassa városrészeivel együtt összesen 2926 település választ polgármestert és önkormányzati képviselőket. Több mint négymillió választó rendelkezik választójoggal. Nemcsak szlovák állampolgárok, külföldiek is szavazhatnak. A preferált jelölteket karikázni kell a szavazólapon.

Mielőtt a választók szavaznak a képviselőjelöltekre, ajánlott figyelmesen elolvasniuk a szavazólapon szereplő információkat. A szavazólapon feltüntetik az adott szavazókörzetben megválasztható jelöltek maximális számát. A polgármesterjelöltek közül csak egyet lehet majd választani.

2018. november 8. 11:28

Önkormányzati választások: folyamatosan figyelhetjük a szavazás állását
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Nagyon kérdéses a Híd és az MKP mandátuma is.

Komáromban is alacsony a részvétel, inkább az idősebbek mentek szavazni

Hoki-vb: döntősök a kanadaiak, lelépték a cseheket

Integráció nem, folklór igen

Egy amerikai nő mindenáron szavazni akart Pozsonyban

Öt sárgamellényes a választás megszüntetését követelte Pozsonyban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?