Közélet

Vareha nem adja fel, a börtönből is írja a feljelentéseket

Eperjes/Kisszeben | Az Eperjesi Kerületi Bíróság szenátusa tegnap Mikuláš Vareha, adócsalás miatt lecsukott zempléni vállalkozó feltételes szabadlábra helyezéséről döntött.
Németi Róbert

2019. április 16. 15:39

Frissítve
Mikuláš Vareha - TASR-felvétel

Mikuláš Vareha feltételes szabadlábra helyezéséről döntött kedden az Eperjesi Járásbíróság. Varehát hat év próbaidőre bocsátják a kisszebeni (Sabinov) fegyintézetből, nyomkövetőt kell viselnie. A bírósági döntés értelmében nem hagyhatja el Szlovákia területét. A határozat nem jogerős, mert az ügyész fellebbezést nyújtott be. Az ügyben a kerületi bíróság dönt. A tegnapi tárgyaláson többek között Dana Bodnárová, a vállalkozó élettársa is jelen volt, szerkesztőségünknek telefonon sikerült utolérni őt.

2019. április 16. 12:30

Feltételesen szabadlábra helyezhetik Varehát

„Miki már nyolc éve nincs velünk. Már nagyon-nagyon várjuk, de mivel az ügyész fellebbezett, még semmi sem biztos. Fentről továbbra is nagy nyomás alatt áll, de ő nem adja fel. Nagyon várjuk már, hogy hazajöjjön, de mivel nem látok a fejébe, nem tudom mihez kezd majd a szabadulása után. Azt viszont jól tudom, hogy haza kell jönnie, fel kell mérnie a terepet és újra be kell illeszkednie, hiszen nyolc év alatt rengeteg dolog megváltozott” – nyilatkozta lapunknak Dana Bodnárová, aki szerint a harc nem ért véget, mindent megtesznek az igazság bebizonyításáért. „Miki a börtönből is írja a leveleket és a feljelentéseket, továbbá egy kártérítési perünk is folyamatban van. Annak ellenére, hogy nincs itthon, mi továbbra is tesszük a dolgunkat. A családjai, a gyerekei, édesanyja, barátai és munkásai is várják, és jól tudom, hogy ő is nagyon várja őket. Mindene a munka és az emberek” – zárta Vareha élettársa.

Mikuláš Varehát 2011-ben tartóztatták le adócsalás miatt, ugyanis tevékenységeivel a bíróság szerint megközelítőleg 57 millió eurót sikkasztott. Tizenegy évnyi börtönbüntetést kapott.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Decembertől büntethetik a rollerezőket

Szúnyoginvázió: a szaktárcához fordultak segítségért a Komáromi járás települései

Rács mögött marad a horóci gyilkos

A szlovákiai családoknak megéri külföldön vásárolni

Az Art Film Fest díjazottjai

Összeütközött és lezuhant két harci repülőgép Németországban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?