Közélet

Sokba kerül a munkahelyi stressz

Pozsony | A fáradt, ingerült és nagy nyomás alatt álló alkalmazottat gyakrabban érheti baleset, mint kiegyensúlyozott, nyugodt kollégáit, ezért nagy hangsúlyt kell helyezni a munkavédelemre, főleg a pszichoszociális kockázatokra visszavezethető megbetegedések megelőzésére – hívták fel a figyelmet a szakemberek a munkavégzés közbeni egészségvédelem európai hete kapcsán.
B. Szentgáli Anikó

2014. október 29. 18:45

Az EU-OSHA európai munkavédelmi ügynökség még tavaly Egészséges munkahelyet stressz nélkül! címmel indított kampányt. Ezzel összhangban az idei munkavédelmi hét fő témája a munkahelyi stressz volt. „Nem szabad alábecsülni, mert komolyan ronthatja az alkalmazottak egészségét, és a cégeknek is óriási kiadásokkal járó károkat okozhat. Európában a munkahelyi stressz a második leggyakoribb egészségügyi probléma, és a cégek kiadásai a pszichikai zavarok kezelésével kapcsolatban évente 240 milliárd euróra rúgnak” – magyarázta Christa Sedlatschek, az EU-OSHA igazgatója. Európa-szerte szemináriumokat, konferenciákat, tanfolyamokat szerveznek, az alkalmazottaknak és a cégvezetőknek egyaránt levetítik az Egészséges munkahelyek című filmet.

Novemberben az EU-OSHA az összes európai nyelven elektronikus kézikönyvet ad ki, mely a kis- és középvállalatoknak biztosít majd szakmai tanácsadást a munkahelyi stressz kezelése és megelőzése, a munkával összefüggő pszichoszociális kockázatok csökkentése terén.

Szakemberek szerint a munkahelyi stressz hatékonyan csökkenthető, ha a munkaadó odafigyel az alkalmazottaira, nem terheli túl őket, világosan fogalmazza meg elvárásait, a képességeiknek megfelelő feladatokkal bízza meg őket és előre tisztázza a hatásköreiket. 

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Világi Oszkár

Világi Oszkár: „Storck hisz a DAC-ban”

farkas

Az agrártárcával tárgyalt az MKP

rimaszombat testület

Személyeskedő vita után született kompromisszum

Branislav Gröhling

Gröhling megerősítette, hogy tárgyalnak a kilencedik évfolyam megszüntetéséről

benzin tankolás

Nem mindig éri meg Magyarországon tankolni

A képen Igor Matovič (OĽaNO) miniszterelnök.

Matovič nem zárta ki, hogy visszavonják a veszélyhelyzetet

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.