Közélet

Robert Fico meghátrálhat a csütörtöki szavazás kapcsán

Pozsony | A Smer elnöke egy mai sajtótájékoztatón jelentette be, hogy elképzelhetőnek tartja, hogy a parlament csütörtökön megválasztja a hiányzó hat alkotmánybíró-jelöltet, ha a koalíciós partnerei ragaszkodnak hozzá.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. június 19. 13:10

Fico korábban arról beszélt, hogy a Smer képviselői nem fognak szavazni csütörtökön, mivel az elnöknek először a korábban megválasztott hat jelöltből kellene hármat kiválasztania. Ezzel szemben Zuzana Čaputovával folytatott keddi találkozójuk után Andrej Danko SNS elnök és Peter Pellegrini kormányfő is arról beszélt, hogy a parlamentnek megfelelő számú jelöltet kellene választania. Fico ma azt magyarázta, hogy az ő érvelése a jogtiszta, és ha most hat újabb jelöltet választanak meg, akkor a korábbi sikertelen jelöltek akár az Alkotmánybírósághoz is fordulhatnak diszkrimináció címén.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Čaputová magyarok között töltötte napját

Čaputová magyarul posztolt Gombaszögről

Korábban lényegesebben befogadóbb volt a világ

Ha jól választ, a nagy melegben az étel is hűsíthet

Kellemetlen: véletlenül rossz házba tört be a NAKA

Melegkiütés vagy napallergia?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?