Közélet

Pellegrini: Végleges döntést kell hoznunk a pozsonyi reptérről

Pozsony | Érsek Árpád közlekedésügyi miniszter (Híd) folytatja a tanulmány készítését, amely a pozsonyi Milan Rastislav Štefánik repülőtér további sorsával foglalkozik. „Végleges döntés születhet arról, hogy mi lesz a pozsonyi reptérrel" – jelentette be Peter Pellegrini kormányfő (Smer-SD) a Közlekedésügyi Minisztériumban tartott hétfői ellenőrző napján.
TASR

2018. október 16. 09:44

M. R. Štefánik repülőtér - TASR-felvétel

Az említett tanulmány azzal a lehetőséggel is foglalkozik, hogy a pozsonyi reptér koncesszió által működjön, vagy egy külföldi társaság üzemeltesse.

„A reptérnek a jövőben nagy mennyiségű pénzt kell a működésbe fektetnie. Az a kérdés, hogy ezt az állam vállalja-e magára, vagy a nagy nemzetközi repterek mintájára egy nemzetközi társaságnak adja át az üzemeltetést, amely talán még jobban megnöveli az áru- és személyszállító kapacitást" – mondta Pellegrini.

Azt azonban hozzátette, hogy szó sincs a reptér privatizációjáról. A repülőtér ugyanis az ország infrastrukturális szempontból kiemelkedően fontos tulajdona, ezért nem kerülhet egy harmadik személy kezébe.

 

2018. október 16. 06:53

Szennyre épülő autópályák

„A reptér mindig az állam tulajdona marad, az üzemeltetőről azonban lehet tárgyalni. Az, hogy az állam képes lesz-e nagy összeget befektetni, vagy ezt egy nemzetközi társaságra bízza, még kérdéses" – magyarázta a kormányfő, és hozzátette, hogy a kormány még tárgyalni fog az ügyről.

A pozsonyi reptér helyzetének megoldását már Érsek előtt megkezdték. A reptér 30 éves bérbe adásáról például már Ján Figeľ (KDH) minisztersége alatt volt szó. A lehetőségek felmérését Ján Počiatek (Smer-SD) akkori közlekedésügyi miniszter folytatta, aki a megoldást egy lehetséges stratégiai partnerben látta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Hol itt az igazság?

Az ország nagy részén talaj menti fagyokra kell számítani

Elhozta a három pontot Nagymihályból a DAC

Ütések, migránsok, kivezényelt gyerekek – EP-kampány Magyarországon

Sűrű füst, kiabálás és vér - egy utas számolt be a pozsonyi buszbalesetről

Négyszáz program a Budapesti Könyvfesztiválon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?