Közélet

Párharcot ígér a Sieť

Pozsony | A középréteg kormányának programjaként mutatta be tegnap választási téziseit a Sieť. Procházkáék három részre osztották célkitűzéseiket: amelyeket az első 100 napon belül tudnak teljesíteni, amelyeket első két év alatt, illetve amelyek az egész választási időszakra kiterjedő feladatok.
ÚJ SZÓ ONLINE

2016. január 29. 15:06

Procházka szerint az első száz nap alatt megvalósítanák a politikusok anyagi felelősségvállalásának bevezetését, az offshore cégek kizárását a közszférából, illetve az adótörvények módosítását úgy, hogy növekedjen a középréteg bevételi szintje. Két évre lenne szükségük, hogy megoldják az óvodai helyek biztosításának kérdését és a járulékok jelentős csökkentését. 

Az egész választási időszakra érvényes prioritásként kezelik az oktatást és az egészségügyet, Procházka szerint ezek a területek a miniszterelnök és az illetékes miniszterek személyes feladatát kell hogy képezzék. 

A Sieť elnöke kitért rá, eddig tartózkodtak minden személyes támadástól, csak a programról beszéltek a nyilvánosságnak. „Most itt az ideje kimondani, hogy nyílt harcba szállunk – jelentette ki Procházka. – Ez pedig személyes párharc is lesz Fico és köztem. Tiszteletben tartjuk a kormánypárt erejét, de el akarjuk venni tőle, és jobban használni, mint ők.”

(szalzo)

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
választás 2020 illusztráció

A kormánypártok lerövidítenék a választások előtti moratóriumot

Pozsonyeperjes

Rekordszámú gyerek szórakozott a Pöttyös Gyíkok táborban

koronavírus-vakcina

Koronavírus – Több mint tízezer PCR-tesztet végeztek pénteken

Ismét gyülekeznek a parlament épület előtt
Frissítve

Ismét tüntetők gyülekeznek a parlament épület előtt

színház

Tragédiák után egy vérbő komédia

Tokió 2020

Tokió 2020 – Tizenhét új koronavírusos eset

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.