Közélet
(Somogyi Tibor felvétele)

Menyhárt nem ment el az MKP fórumára

ÚJ SZÓ ONLINE

2018. szeptember 16. 08:47

Gúta | Elmaradt az MKP alapításának 20. évfordulója alkalmából szervezett nyilvános fórum.

A Köz-Ért Polgári Kör által támogatott eseményen az MKP két volt elnöke, Csáky Pál és Berényi József, valamint a jelenlegi elnök, Menyhárt József is részt vett volna. A szervezők állítása szerint Menyhárt végül lemondta a részvételt, ezért a fórumot lefújták.

Az MKP sajtóközleményében azt állította, hogy a polgári társulás egy másik eseményt szervezett a meghirdetett időpontra, ezért az MKP októberre tervezi a beszélgetést.

„A Köz-Ért Polgári Körök, mint a szervezője és ötletgazdája a rendezvénynek, azért állt el a megszervezésétől, mert úgy érezzük, eszközei lennénk csak egy személyes konfliktusokon alapuló helyzetnek a Körkép tulajdonosa és az MKP elnöke között. Ez nem méltó a felvidéki magyarság 20 éves együttes politikai érdekképviseletének fórumszerű megemlékezéséhez és jövőképének megrajzolásához! Egyszerűen a Köz-Ért Polgári Körök, mint civil polgári társulás, nem kíván senki játékszerévé válni! A fórumnak készek vagyunk a közeljövőben, mint ötletgazda, Gútán otthont adni, de csak a Köz-Ért Polgári Körök szervezésében. Ezzel biztosítva a civil kurázsit. Köszönjük megértésüket!“ – áll a Köz-Ért Polgári Körök facebookos bejegyzésében.
 

A Körkép tulajdonosa Király Zsolt, aki távozott az MKP-ból, és honlapján egyértelműen úgy állítja be, hogy az esemény „Menyhárt megfutamodása” miatt maradt el.

Az esemény plakátja szerint a beszélgetést a Köz-Ért és a Körkép közösen szervezte az MKP-val.
(úsz, nar)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk