Közélet

Ma kezdődik Pavol Rusko újabb bírósági pere

Pozsony | Rendkívül szigorú biztonsági intézkedések mellett kezdődik ma a Markíza tévétársaság volt igazgatójának, Pavol Ruskónak a bírósági pere a pozsonyi Igazságügyi Palotában.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2019. május 23. 09:00

Pavol Rusko - TASR-felvétel

A volt tévéigazgatót azzal vádolják, hogy az alvilágnál megrendelte egykori üzlettársa, Silvia Volzová meggyilkolását. Ruskón kívül három volt maffiafőnök, Mikuláš Černák, Miloš Kaštan és Róbert Lališ is vádlott. Az utóbbi három egyéb bűncselekményekért már börtönbüntetését tölti (Černák és Lališ életfogytiglanit), Rusko házi őrizetben van, lábán nyomkövető berendezést hord. Ezért is tartják a tárgyalást a pozsonyi Igazságügyi Palotában, melynek környékét és a tárgyalótermet rohamrendőrök fogják őrizni.

Černák és Kaštan Ruskóra nézve tesz terhelő vallomást, ugyanakkor elismerik saját bűnösségüket, s beismerő vallomást tesznek arról, hogy a volt tévéigazgató megrendelésére valóban tervezték Volzová meggyilkolását. A bizonyítékokat Rusko volt testőrei is kiegészítik. Lališ, akit az alvilág egyik legbefolyásosabb személyének tartottak számon, azt állítja, hogy semmire sem emlékszik.

Rusko a felsorolt vádakat tagadja, és állítja, soha senkinek a megölését nem rendelte meg. (dp, TASR)

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kevés a gyermekorvos az országban

Tablók viadala: tardoskeddi győzelem!

Foci és biliárd a tévében

Matečná: A termékek 31 százalékánál tapasztaltak kettős minőséget

Átfogó parkolási politika helyett egyelőre két parkoló lehet fizetős

Renault Kadjar: a francia elegancia

Legfrissebb galériák
Olvasta már?