Közélet

Ma kezdődik Pavol Rusko újabb bírósági pere

Pozsony | Rendkívül szigorú biztonsági intézkedések mellett kezdődik ma a Markíza tévétársaság volt igazgatójának, Pavol Ruskónak a bírósági pere a pozsonyi Igazságügyi Palotában.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2019. május 23. 09:00

Pavol Rusko - TASR-felvétel

A volt tévéigazgatót azzal vádolják, hogy az alvilágnál megrendelte egykori üzlettársa, Silvia Volzová meggyilkolását. Ruskón kívül három volt maffiafőnök, Mikuláš Černák, Miloš Kaštan és Róbert Lališ is vádlott. Az utóbbi három egyéb bűncselekményekért már börtönbüntetését tölti (Černák és Lališ életfogytiglanit), Rusko házi őrizetben van, lábán nyomkövető berendezést hord. Ezért is tartják a tárgyalást a pozsonyi Igazságügyi Palotában, melynek környékét és a tárgyalótermet rohamrendőrök fogják őrizni.

Černák és Kaštan Ruskóra nézve tesz terhelő vallomást, ugyanakkor elismerik saját bűnösségüket, s beismerő vallomást tesznek arról, hogy a volt tévéigazgató megrendelésére valóban tervezték Volzová meggyilkolását. A bizonyítékokat Rusko volt testőrei is kiegészítik. Lališ, akit az alvilág egyik legbefolyásosabb személyének tartottak számon, azt állítja, hogy semmire sem emlékszik.

Rusko a felsorolt vádakat tagadja, és állítja, soha senkinek a megölését nem rendelte meg. (dp, TASR)

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Jelentősen gyengül az OĽaNO

Zuzana Čaputová kinevezte Mészáros Lajost a Bírói Tanácsba

Sikeres, népszínházi arculatú évadot zárt a Jókai Színház

Drasztikus díjemelés helyett megoldás az óvárosi magyar oviban

Továbbra is a Paris Saint-Germain ül a francia trónon

Több városi rendőr járőrözik Kassa belvárosában

Legfrissebb galériák
Olvasta már?