Közélet
- TASR-felvétel

Ma bemutatják Pellegrini kormányának új miniszterjelöltjeit

TASR

2018. március 19. 08:04

Pozsony | A koalíciós partnerek hétfőn délután bemutatják Peter Pellegrini (Smer-SD) új kormányának minisztereit. Az új kormányról szerdán szavazhat a parlament.

Több tárcánál is változás várható. A legerősebb koalíciós pártnak, a Smernek a belügyminiszteri, a kulturális miniszteri és a a kormány beruházásokért felelős alelnöki posztjára is jelölnie kell valakit.

Pellegrini hétvégén kifejtette: a belügyminisztérium élén nem egy magas pártfunkcionáriust szeretne látni Robert Kaliňák után, de konkrét neveket nem emlíett. Robert Fico utódja azt sem erősítette meg, hogy Erik Tomáš lenne az új kulturális miniszter.
 

2018. március 18. 13:41

Pellegrini: ne egy régi, magas pártfunkcionárius legyen az új belügyminiszter

A Híd szintén tárgyalásokat folytat arról, ki váltja majd Lucia Žitňanskát az igazságügyi minisztérium élén. Az új igazságügyi miniszter Gál Gábor, a Híd jelenlegi frakcióvezetője lehet. Bugár Béla támogatja őt, de az elnökségé az utolsó szó. 

Az SNS-nek arról kell döntenie, hogy meghagyja-e mindhárom miniszterét a posztján. Ez ellen Peter Pellegrini nem emelt kifogást a tegnapi nyilatkozatában.

Pellegrini legkésőbb kedden tájékoztathatja Andrej Kiska köztársasági elnököt az új listáról. 

Önnek ajánljuk