Közélet
- Németi Róbert felvétele

Pellegrini: ne egy régi, magas pártfunkcionárius legyen az új belügyminiszter

TASR

2018. március 18. 13:41

Pozsony | Az új belügyminiszternek ismernie kellene a tárcát, nincs időnk arra, hogy valaki egy-két hónapon át csak ismerkedjen a viszonyokkal, de az sem lenne jó, ha egy régi, magas pártfunkcionárius lenne az új belügyminiszter. Tapasztalt emberre van szükségünk.

Ezt Peter Pellegrini (Smer-SD) nyilatkozta a Markíza műsorában. Pellegrini szerint sok név felmerült. 

Az országos rendőrfőkapitány leváltásával kapcsolatban az új miniszterelnök nem árult el részleteket. "Ha ezzel kapcsolatban nyilatkoznék, azt a látszatot kelteném, hogy a rendőrfőkapitányt a politika rángatja dróton. Az ő leváltásáról vagy maradásáról a belügyminiszter dönt majd."
 

2018. március 17. 14:12

Gál Gábor szerint Pellegrini nem lesz Fico bábja

Hétfőn egy órakor az is kiderülhet, kit jelölnek a kulturális miniszteri posztra - mondta el Pellegrini. Legkésőbb kedden Andrej Kiska köztársasági elnököt is tájékoztatja a miniszterek listájáról.

Az SNS szintén hétfőn jelenti be, hogy a három minisztere marad-e. Amennyiben így lesz, ez ellen Pellegrininek nincs kifogása. Pellegrini abban sem látott problémát, hogy nem jutott szóhoz Robert Fico mellett az elnöki palotában: "Nem is akartam mondani semmit. Ha a helyzet úgy alakul, ahogy megegyeztünk, lesz még időm nyilatkozni. Világos elképzelésem van arról, hogyan vezessem az országot a következő választásokig."

Önnek ajánljuk