Közélet
Gál Gábor - TASR-felvétel

Gál Gábor szerint Pellegrini nem lesz Fico bábja

SITA

2018. március 17. 14:12

Pozsony | Gál Gábor elutasítja, hogy a Híd átverte volna a választóit, és az Országos Tanács határozatának ominózus harmadik mondatára hivatkozva védte álláspontját az RTVS Sobotné dialógy című műsorában.

Gálnak nincs olyan érzése, hogy pártja átverte volna a szavazókat:

„Nem arról van szó, hogy ígértünk valamit a választások előtt, aztán nem tartottuk meg.“

Gál vitapertnere, Ľubomír Galko (SaS) ezzel szemben azt állítja, hogy a Híd átverte az embereket: „Maguk azt kommunikálták, hogy vagy előrehozott választások lesznek, vagy kilépnek a koalícióból.“. Galko emlékeztetett arra is, hogy Pellegrini elszólta magát: azt állította, hogy két éjszaka nem aludt a döntés súlya miatt, ezért hamarabb tudott arról, hogy miniszterelnöknek akarják felkérni.

2018. március 15. 10:20

A Híd összes képviselője támogatja az új kormányt

Az ellenzéki politikus kitartott amellett, hogy a legigazságosabb megoldás az előrehozott választások kiírása lenne. Gál erre megjegyezte, hogy ehhez 90 voks kell a parlamentben, ami nincs meg. A Híd politikusa azt állítja, hogy pártja nem fél az előrehozott választásoktól.

Meggyőződése továbbá, hogy Pellegrini autonóm vezető lesz. Megígérte, hogy a Híd azon fog dolgozni az új kormányban, hogy új országos rendőrfőkapitányt nevezzenek ki.

Galko ebben nem bízik, azt gondolja, hogy ha ebben Žitňanská nem járt sikerrel, akkor más sem fog. Ugyanígy elutasította, hogy Pelegrini önálló döntéseket hoz majd: "Robert Fico itt marad, csak a háttérbe húzódik."

2018. március 16. 19:26

A múlt hetinél sokkal dühösebb tömeg tüntetett ma országszerte
Önnek ajánljuk