Közélet

Kočner rács mögött marad

Pozsony/Bazin | Marian Kočner, a váltóhamisítással gyanúsított vállalkozó továbbra is letartóztatásban marad. Az ítéletet kedden hozta meg a Legfelsőbb Bíróság (NSSR) háromtagú szenátusa. Marian Kočnernak így másodszor sem sikerült a kísérlet a szabadlábra helyezésére, a Legfelsőbb Bíróság ugyanis megerősítette a bazini Specializált Büntetőbíróság (ŠTS) novemberi döntését.
TASR

2018. december 11. 12:56

Frissítve
- TASR-felvétel

„A Legfelsőbb Bíróság a mai ülésén indokolatlannak találta a gyanúsított Marian Kočner panaszát, ezért a szabadlábra helyezési kérelmet elutasította" – nyilatkozta a TASR-nek Alexandra Važanová, a Legfelsőbb Bíróság szóvivője.

Marian Kočnernak így másodszor sem sikerült a kísérlet a szabadlábra helyezésére, a Legfelsőbb Bíróság ugyanis megerősítette a bazini Specializált Büntetőbíróság (ŠTS) novemberi döntését.

A gyanúsított második panaszát novemberben kapta meg a Legfelsőbb Bíróság. „A Legfelsőbb Bíróság teendőire való tekintettel a szenátus fog dönteni az ügyben" – mondta akkor Važanová. A szenátusnak nem volt megszabott időkerete, a büntetőeljárás azonban elsőbbséget élvez, ezért került sor a gyors döntéshozatalra.

 

2018. december 7. 08:24

Kočner üzent a rács mögül

A bazini Specializált Büntetőbíróság november 15-én utasította el a vállalkozó kérelmét, a határozatot azonban csak egy hét múlva küldték el. A döntésről akkor Jana Tökölyová, a Különleges Ügyészi Hivatal (ÚŠP) szóvivője tájékoztatott.

A szóvivő elmondása szerint a vállalkozó azért marad letartóztatásban, mert előfordulhat, hogy folytatná a gazdasági jellegű illegális tevékenységet, tekintve, hogy már eddig is öt ilyen jellegű gyanú merült fel vele kapcsolatban.

Marian Kočner vállalkozó jelenleg a Markízával kapcsolatos, 70 millió euró értékű váltók miatt van előzetes letartóztatásban. A televízió értékpapírok hamisítása miatt tett feljelentést Marian Kočner és Pavol Rusko ellen (Pavol Ruskót jelenleg három másik személlyel együtt a Volzová-gyilkosság megrendelésével gyanúsítják, a TASR megj.). A Markíza szerint a váltók hamisak, szerintük ugyanis sem a televízió könyvelésében, sem a váltók előző tulajdonosának könyvelésében nem szerepelnek.

Marian Kočner letartóztatását június 28-án rendelte el a Legfelsőbb Bíróság. A vállalkozó jelenleg a besztercebányai börtönben van, előtte pedig a pozsonyi, illetve az újvároskai börtönben tartózkodott.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A rosszindulat viszi romlásba az emberiséget

Ma kezdődik a pozsonyi Nepela Memorial

Birkózó-vb a tévében

Mondák, legendák és régi történetek egy zárt közösségből

Egy kutatócsoport szerint lehetséges felére csökkenteni az üvegházhatású gázkibocsátást 2030-ra

Az észak-európai partvidékeken megnövekszik az áradások veszélye a klímaváltozás miatt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?