Közélet

Kiskát azzal üldözik, hogy fizessen, a vietnámiak ingyen repültek

Pozsony | Denisa Saková mai parlamenti beszámolójából kiderült, hogy a vietnámi delegáció ingyen kapta meg a szlovák kormánygépet az emberrabláshoz.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. augusztus 9. 19:33

TASR-felvétel

Amíg hivatalban volt Robert Fico kormányfő és Robert Kaliňák belügyminiszter, egyfolytában azzal üldözték Andrej Kiska államfőt, hogy fizessen a kormánygép használatáért. Az államfő minden kritikus megszólalása után elővették a témát, és számlákat küldözgettek az elnöki hivatalba, összesen majdnem egymillió euró értékben.

Ugyanakkor Kiska végig azt állította, maga Kaliňák ajánlotta fel neki, hogy használja a kormánygépet, ha Pozsonyból haza akar repülni a családjához Poprádra, mivel egyébként is gondot jelent a kötelező repülési órák teljesítése. Kiska végül lemondott a kormánygép használatáról erre a célra.
Egy mexikói hivatalos útja után viszont takarítási számlát kapott Kaliňáktól, a volt belügyminiszter azt állította, az elnöki delegáció zsúrozott a gépen és teljesen összehányták – Kiska szerint a kíséret egyik tagja egyszerűen rosszul lett a repüléstől. 
 

2018. augusztus 9. 16:55

Saková belügyminiszter szerint ki fogják hallgatni Kaliňákot

Mint kiderült, hogy a vietnámi delegáció ingyen repülhetett haza, az út 17 ezer eurójába került a szlovák adófizetőknek. Saková szerint ez egyáltalán nem szokatlan eljárás, máskor is kölcsönzik a gépet – bár hozzátette, ő ilyen utasítást még nem adott ki. Arra nem válaszolt, hogy a vietnámiaknak ki kell-e fizetniük a számlát most, hogy szinte biztos, emberrablásra használták a kormánygépet, és már csak az a kérdés, kik és mennyit tudtak erről a szlovák hatóságok tagjai közül. (úsz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Négy gránátot találtak a gombaszögi ásatások helyszínén

Danko: Méltányolom az EU-t, de reformokra lenne szüksége

Negyedi vendég Ímelyen, mátyusföldi rangadó Jókán

A következő két napban zárva tartanak a boltok

Tovább bonyolódik az SaS eltűnt politikusának ügye, már a családjának is nyoma veszett

VIDEÓ: Magasnyomású autómosóval fürdettek egy kutyát Privigyén

Legfrissebb galériák
Olvasta már?