Közélet

Kiska találkozott a német nagykövettel az emberrablási ügy miatt

Pozsony | Andrej Kiska államfő ma találkozott Joachim Bleickerrel, Németország szlovákiai nagykövetével, hogy közölje, Szlovákia megtette az első lépéseket ahhoz, hogy tisztázza, a szlovák állami szervek bekapcsolódtak a vietnami állampolgár Németországból való elrablásába.
TASR

2018. augusztus 7. 15:57

(SITA-felvétel)

Kiska szerint elengedhetetlen, hogy a nyilvánosság megismerje az igazságot, és hogy Szlovákia Németország megbízható partnere maradjon. Ezért fontos lelkiismeretesen kivizsgálni, hogy milyen szerepet játszottak a szlovák állami szervek ebben az ügyben, illetve az is fontos, hogy együttműködjünk a német nyomozókkal.

A Denník N napilap csütörtökön (augusztus 2.) tette közzé a vietnami vállalkozó Pozsonyból (Bratislava) történt elhurcolásának a leírását, amely a lap állítása szerint a szlovák rendőrség segítségével és egy szlovák kormánygép felhasználásával történt. A belügyminisztérium a cikket teljes képtelenségnek, sci-finek minősítette, amely kitalációkkal és hazugságokkal van tele. A német sajtó már korábban közzétette azokat az információkat, melyek szerint az ottani nyomozók meg vannak róla győződve, hogy Trinh Xuan Thanh vállalkozó elrablásához egy szlovák kormánygépet használtak.

2018. augusztus 7. 14:08

Hazugságvizsgálaton volt Robert Kaliňák
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Önrész nélkül már nincs lakáshitel

A Slovan nyerte a dunaszerdahelyi stadionavatót

Továbbra is migránsokkal riogat a Fidesz

A Híd új alkotmánybírókat igen, kormányválságot nem akar

Megrázó történetek hiteles hőse

Hétfőtől teljes útlezárás lesz a Nánai úton

Legfrissebb galériák
Olvasta már?