Közélet

Kisebbségi kultúra: új bizottságok értékelhetnek

Pozsony | Szerdán nyilvánosságra hozta a kisebbségi biztos hivatala a 2017-es pályázati felhívást a kisebbségi kultúrák támogatására. A felhívás ugyan még a „régi” értékelő bizottságok taglistáit tartalmazza, a pályázatokat azonban már új összetételű bizottságok értékelik.
Lajos P. János

2016. november 19. 19:04

Bukovszky László (Híd) kisebbségi biztos már a pályázat kihirdetésekor hangsúlyozta, hogy a beérkező pályázatokat új bizottságok értékelik, a felhívásban azonban még a régi összetételű bizottságok szerepelnek. „A bizottságok összetétele kötelező részét képezi a pályázatnak, és jelenleg még ez a bizottságok érvényes összetétele, ezért szerepelnek a felhívásban” – magyarázta lapunknak Bukovszky.

A bizottsági tagok többségének a mandátuma március elején jár le, a pályázatok értékelését pedig nehezítené, elnyújtaná a folyamatot, ha értékelés közben kellene új összetételű bizottságokat kinevezni, ezért már az értékelési folyamat kezdetén új bizottságokat nevez ki a kormányhivatal. „Várjuk, hogy a kisebbségi kultúrával foglalkozó szervezetek jelöljenek tagokat a bizottságokba, erre november végéig van idejük” – mondta a biztos.

A hivatal összesen 15 bizottságba vár tagokat: 13 támogatott kisebbség van, de mivel a magyar szervezetek pályázatait két bizottság bírálja el, összesen 14 bizottságot kell felállítani. A 15. bizottság pedig a multikulturális és interetnikus tevékenységre érkezett pályázatokat fogja értékelni. A jelölést november 30-ig kell megtenni, a jelölt nevét és szakmai életrajzát a michal.grobarcik@vlada.gov.sk e-mail-címre kell elküldeni. A szakmai rátermettség mellett a kiválasztás fontos eleme lesz az összeférhetetlenségi elvek betartása. A bizottsági tag nem lehet részrehajló a pályázóval szemben, sem ő, sem pedig közeli rokona nem adhat be pályázatot, és nem lehet tagja a pályázó szervezet irányító szervének. A bizottsági tag a pályázó alkalmazottja sem lehet.

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
tüntetés

Eldurvult a tüntetés a parlament előtt, Kollár a rendőröket hibáztatja

Sidó H. Zoltán

VIDEÓ: Beoltott hívőket vár Ferenc pápa, buborékba zárt olimpia

nyaralás illusztráció

A 8 leggyakoribb betegség, ami nyaraláskor előfordul

b

Galéria: Leszokna a dohányzásról, csak nem tudja, hogyan kezdjen neki? Nézzük, mi segített a sztároknak!

medve

Napokig terrorban tartott egy medve egy férfit Alaszkában

olimpia

A 20 milliárd dolláros olimpia – Tokió számokban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.