Közélet

Jól megy Anka néni cégeinek

Pozsony | Anka néninek továbbra is jól profitálnak a cégei, állítja Miroslav Beblavý független parlamenti képviselő.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2016. július 29. 14:45

Habár Tomáš Drucker egészségügyi miniszter a kinevezése után arról beszélt, hogy meg kell szüntetni minden olyan szerződést az egészségügyben, amelyek etikátlanok. Anka néni cégeinek jól ment 2015-ben Beblavý szerint, az árbevételüket újabb egyharmaddal növelték, amely így elérte a 9,3 millió eurót. „A hét cégből álló cégcsoport árbevétele 2011-hez képest hatszorosára emelkedett” – állítja Beblavý. Az ellenzéki politikus szerint a hét cégből 5-nek még mindig van szerződése a VŠzP-vel. Beblavý azt is kifogásolta, hogy a biztosító állítólagos páciensi levelek alapján döntött úgy, hogy meghosszabbítja a szerződéseket ezekkel a cégekkel. Néhány szerződést azonban már korábban felmondott velük Miroslav Vaďura, aki Forai után irányította a második Fico-kormány idején a biztosítót.
 
Az Általános Egészségbiztosító (VšZP) volt vezérigazgatójához, Marcel Foraihoz (az ő nénikéje Anka néni) kapcsolódó cégekkel kötött szerződések felmondását ígérte kinevezése után Miroslav Kočan, a biztosító májusban kinevezett új vezérigazgatója is. Tegnapi sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy bizonyos szerződéseket csak meghosszabbítottak, mivel az eddig rendelkezésre álló időben nem tudtak mindent alaposan mérlegelni. „Ezek a cégek tavaly 40 ezer beteget kezeltek, ebből 31 ezret radiológiai szakterületen, a végleges döntéshez alaposabb elemzésre van szükségünk, ezért 6 hónappal meghosszabbítottuk a szerződések határidejét” – magyarázta Kočan. Két cég gyógyszertár, velük nem is lehet felmondani a szerződést, a vonatkozó törvények értelmében ugyanis a gyógyszertárral köteles szerződést kötni minden biztostó, és minden ott beváltott receptet ki kell fizetnie. (lpj, SITA)
 
Önnek ajánljuk

A növekvő energiaárak miatt az élelmiszer is drágulhat

Személyes okok állhattak az ostravai lövöldözés hátterében

Adventi kalendárium: Karácsonykor is edzés van

Kigyulladt egy nyolcadik emeleti lakás Pozsonyban

Ostravai lövöldözés: nincs hír szlovákiai áldozatokról

Vita a tanulás reneszánszáról

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.