Közélet

Januártól jöhetnek az üdülési csekkek

Pozsony | Már januártól bevezetné a kormány az üdülési csekket, amelyet legfeljebb 500 euró értékben adhatnak a munkáltatók az alkalmazottaknak. Az utalvány nem lesz ingyenes, az összeg 45 százalékát az alkalmazott, a többit a munkaadó fizeti.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2018. július 31. 13:53

A felvétel illusztráció - Fotó: pixabay

Andrej Danko, az SNS elnöke tegnap jelentette be, hogy a belföldi üdülési csekkeket bevezető törvénymódosítást a szeptemberi parlamenti ülésre szeretné beterjeszteni. Abban bízik, hogy ennek köszönhetően sikerül úgy fellendíteni a hazai idegenforgalmat, mint Ausztriában, ahol az üdülési csekkek már néhány éve működnek. A munkáltatók önkéntesen, legfeljebb 500 eurós csekket adhatnának a legalább két éve náluk dolgozó alkalmazottaknak, amit csak belföldi üdülésre használhatnak fel. Az összeg 55 százalékát állnák a munkáltatók, a fennmaradó 45 százalékot – 500 eurós csekknél 225 eurót – az alkalmazottak béréből vonnák le, mint az étkezési utalványoknál. Az üdülési csekk adó- és járulékmentes lesz.

 

2018. május 31. 12:01

Jövőre 500 eurós belföldi üdülési csekket kaphatnak az alkalmazottak

Peter Ďurček, a közlekedésügyi minisztérium államtitkára szerint elsősorban azért döntöttek az üdülési csekkek bevezetése mellett, mert több felmérés igazolta, hogy az ország lakosainak közel 60 százaléka anyagi okokból nem engedhet meg magának a 4 éjszakánál hosszabb hazai üdülést.

Az ágazati érdekvédelmi szervezetek is jó ötletnek tartják az üdülési csekket. „Húsz év után végre figyelembe vették a javaslatainkat. Ez jelentős lökést adhat a belföldi turizmusnak” – mondta Marek Harbuľák, a Szlovák Idegenforgalmi Szövetség (ZCR) elnöke. A szövetség abban bízik, hogy az intézkedést továbbiak követik, az idegenforgalom ugyanis több leszakadó régióban az egyedüli bevételi forrás és munkalehetőség az ott élőknek. (dem, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Čaputová magyarok között töltötte napját

Čaputová magyarul posztolt Gombaszögről

Korábban lényegesebben befogadóbb volt a világ

Ha jól választ, a nagy melegben az étel is hűsíthet

Kellemetlen: véletlenül rossz házba tört be a NAKA

Melegkiütés vagy napallergia?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?