Gazdaság

Jövőre 500 eurós belföldi üdülési csekket kaphatnak az alkalmazottak

Pozsony | Az étkezési utalványokhoz hasonlóan képzeli el a közlekedési minisztérium a belföldi üdülési csekkeket, amelyeket jövőre 500 euró értékben a munkáltató adhat alkalmazottainak.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. május 31. 12:01

A belföldi turizmus fellendülését remélik az üdülési csekkek bevezetésétől (TASR-felvétel)

Az intézkedést tegnap jelentette be Peter Ďurček közlekedési államtitkár, miután találkozott az idegenforgalmi szervezetek képviselőivel. Az államtitkár szerint már kidolgozták a jogszabályok tervezetét, szeptemberben terjesztik a parlament elé, januártól életbe léphetnek. „Ha sikerül elfogadtatni a tárca javaslatát, az üdülési csekkek hasonló alapon működnének, mint az étkezési utalványok. A munkáltatók önkéntes alapon maximum 500 eurós csekket adhatnának a legalább két éve náluk dolgozó alkalmazottaknak belföldi üdülésre. Az összeg 55 százalékát állnák a munkáltatók, a fennmaradó 45 százalékot, 225 eurót az alkalmazottak béréből vonnák le, hasonlóan az étkezési utalványokhoz. Az üdülési csekk adó- és járulékmentes lenne” – mondta Ďurček.

Az ágazati érdekvédelmi szervezetek jó ötletnek tartják az áfacsökkentést és az üdülési csekket is. „Húsz év után végre figyelembe vették a javaslatainkat. Ez jelentős lökést adhat a belföldi turizmusnak” – mondta Marek Harbuľák, a Szlovák Idegenforgalmi Szövetség (ZCR) elnöke. A szövetség abban bízik, hogy az intézkedéseket a jövőben továbbiak követik, az idegenforgalom ugyanis több leszakadó régióban az egyedüli bevételi forrás és munkalehetőség az ott élőknek. „Több ezer kis- és középvállalkozó működik ezen a területen, és további szolgáltatásokat kötődnek tevékenységükhöz” – magyarázta Harbuľák. (TASR, mi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Két gólt rúgott a ráadásban, így verte a Besiktast a Slovan az EL-ben

Barcelonában bravúros döntetlennel rajtolt a Ferencváros

Ötéves kislányt gázoltak el Nagymihályban

Mondák, legendák és régi történetek egy zárt közösségből

Egy kutatócsoport szerint lehetséges felére csökkenteni az üvegházhatású gázkibocsátást 2030-ra

Tizennégy ország íjászai versenyeznek Marcelházán

Legfrissebb galériák
Olvasta már?