Közélet

In memoriam Fehér Holló díj Ján Kuciaknak

Pozsony | A februárban meggyilkolt Ján Kuciak és oknyomozó újságírók csoportja közösen kapta idén a Fehér Holló díjat.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. november 17. 19:07

- TASR-felvétel

Az állampolgári kiállásért, a civil kurázsiért díjat általában több személynek ítélik oda minden évben, idén kivételesen csak egyet adtak át, hagyományosan a bársonyos forradalom évfordulóján.

A díjat a Fair-play a Via Iuris polgársi társulás adományozza. Emellett külön köszönetet mondtak a Tisztességes Szlovákiáért mozgalom vezetőinek a tüntetések szervezéséért. 

Ján Kuciak mellett a díjat Pavla Holcová cseh oknyomozó újságíró kapta (aki Ján Kuciakkal együtt dolgozott), továbbá Xénia Makarová (Trend), Zuzana Petková (Trend), Monika Tódová (Denníka N), Marek Vagovič (Aktuality.sk) és Adam Valček (Sme).

„Ján Kuciak halála előtt azt hittük, olyan országban élünk, ahol nem ölnek embereket azért, mert a közt szolgálják. Ez sokk volt az egész társadalom számára. Ján Kuciak emléke előtt akarunk tisztelegni azzal, hogy idén nem adjuk át több személynek a díjat” - jelentette ki Milan Šagát, a Via Iuris igazgatója.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Januártól 30 eurót kérhetnek a kezelésért

Pellegrini megérti, hogy az embereket irritálja a képviselői fizetések ugrásszerű növekedése

Dulakodás alakult ki Párizsban a sárgamellényesek újabb tüntetésén

Az oktatás és a turizmus Nagyszombat megye jövő évi prioritása

Igazgatóváltások a megyei kulturális intézmények élén

Hosszú: ez egészen más világbajnokság volt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?