Hétfőn megnyíltak a nyári iskolák, több mint 400 tanintézmény csatlakozott

Branislav Gröhling

Hétfőn megnyíltak a nyári iskolák, a szünidő alatti tanítás augusztus 27-ig tart. A projektbe 419 alap- és 34 középiskola kapcsolódott be. A nyári tanítás célja kiegyenlíteni a tanulók tudásában és készségeiben a világjárvány miatt kialakult különbségeket.

Emellett felkészíti a diákokat a következő iskolaévre, tartalmas szabadidős és oktatási-nevelési foglalkozásokat kínálva nekik. A nyári iskola nagy hangsúlyt fektet az ismeretek és készségek bevésésére. A TASR hírügynökséget az Oktatási, Tudományos, Kutatási és Sportminisztérium tájékoztatta hétfőn.  

"Azt szeretnénk, ha a nyári iskolák felkészítenének a következő iskolaévre, ha olyan helyként működnének, ahol a diákok megerősíthetik a tudásukat, talán játékos, innovatív formában is" - hangsúlyozta Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter.

A nyári iskolákba mindazokat a tanulókat várják, akiket iskolai kudarc fenyeget, például azért, mert nem felelt meg nekik a távoktatás.

Az oktatási tárca második éve finanszírozza ezt a projektet. Idén 422 500 euróval támogatja a nyári tanítást. Míg 2020-ban 244, 2021-ben már 419 alapiskola kapcsolódott be a programba. Idén a szakközépiskolák és a konzervatóriumok is csatlakozhattak, melyek a pandémia második hulláma miatt korlátozott mértékben megvalósuló gyakorlati foglalkozásokat pótolhatják a nyári oktatás keretében.

Az iskoláknak a minisztérium egy ún. rövid hétért (minden hétköznap napi öt tanóra) 600 eurót, egy hosszú hétért (minden hétköznap napi 6-8 tanóra) pedig 1000 eurót fizet. A támogatás a segédeszközök és az étkeztetés árának, valamint az utazási költségek és a bérek fedezésére fordítható. A dotáció összege függ a diákok számától is, a legnagyobb iskolák legfeljebb 8000 eurót kaphatnak.  

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?