Közélet

Gašpar beszólt Pellegrininek

Pozsony | Az elmúlt napokban tett lépései alapján Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfőnek el kellene gondolkodnia azon, hogy belépjen a Progresívne Slovensko pártba – így reagált a közösségi hálón Tibor Gašpar volt rendőrfőkapitány arra, hogy Pellegrini nemrég kijelentette, Gašparnak nem lenne szabad szerepelnie a Smer-SD majdani választási képviselőlistáján.
TASR

2019. augusztus 14. 17:30

Tibor Gašpar - TASR-felvétel

Gašpar szerint Pellegrini politikai népszerűséget próbál szerezni az ilyen kijelentésekkel. „Enged a médianyomásnak, hogy magát mentse a mediális lincseléstől, ahelyett, hogy a törvényességet és a demokrácia alapelveit védené. Nem hinném, hogy e 'liberális pillanataiban' tett kijelentéseivel meg tudná szólítani a Smer-SD szavazóit" – írta Gašpar. Megjegyezte, hogy amikor rendőrfőkapitány volt, Pellegrini nem kritizálta őt, sőt, profinak nevezte.

Gašpar továbbra sem zárja ki, hogy belép a politikába, de azt mondja, nem ez az elsődleges számára. „Nem tárgyaltam erről egyetlen párttal, egyetlen politikussal sem. Semelyik párt nem fizeti a kampányomat, merthogy nem is kampányolok. Számomra most az az elsődleges, hogy az emberekkel beszélgessek olyan témákról, amelyek éppen foglalkoztatják a társadalmat” - tette hozzá.

Médiainformációk szerint Gašpar felbukkanhat a Smer-SD választási listáján, ő ezt a híresztelést  kísérletnek tartja Pellegrini és Robert Fico, a Smer-SD elnökének összeugrasztására. Gašpar egyúttal bírálta az ellenzéki pártokat is, mint írta, lassan már több miniszterelnök-jelöltjük van, mint tagjuk.

Pellegrini Gašparral kapcsolatban azt nyilatkozta, nem kellene a Smer-SD választási listáján szerepelnie.

„Nem hiszem, hogy a jelenlegi helyzetben Gašparnak helye lenne a pártlistánkon. Talán inkább arra kellene koncentrálnia, hogy tisztára mossa a nevét”

- tette hozzá Pellegrini.
 

Gašpar Ján Kuciak oknyomozó újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolása után távozott a posztjáról.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A magyar Szent Korona története

Gyilkosságok sorát tervezték

Délután 34 fok is lehet, elsőfokú hőségriasztást adtak ki

Segítsen megtalálni: eltűnt egy 15 éves rimaszombati lány

Két személy súlyosan megsérült egy nagydaróci autóbalesetben

Továbbra sem vonzó a Híd házi pálinkafőzése

Legfrissebb galériák
Olvasta már?