Közélet

Éves konferenciát tart a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala

A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala november 16-án, szombaton tartja éves konferenciáját a dunaszerdahelyi járásbeli, idén az Év szlovákiai faluja címet elnyerő Kisudvarnokon.
ÚJ SZÓ ONLINE

2013. november 12. 13:30

A konferencián a Kerekasztal éves tevékenységének összegzése mellett több szakértői előadásra is sor kerül közérdekű, a civil szervezeteket és a közösséget érintő témákban.
 
A reggel kilenc órakor kezdődő konferencián Bolemant Lilla, az esélyegyenlőségi bizottság vezetője a női esélyegyenlőségről, Hodossy Katalin jogász pedig a gyermekek jogairól tart beszámolót. Rajkovics Péter, a gazdasági bizottság koordinátora korábbi írásaira és munkáira alapozva a gazdasági lehetőségek és kitörési pontok boncolgatja, Horváth Csaba (Kárpát Régió Üzleti Hálózat) a helyi üzleti kapcsolatok erősítéséről, Bindics Gábor civil aktivista pedig az őstermelői piacok létesítéséről beszél.
 
Ebéd után kerül sor a Civil Díj átadására, melyet ebben az évben a vágsellyei alapiskola ügyében tanúsított példás kiállásért az intézmény vezetése és tanári kara, az iskolatanács, valamint a szülői szövetség kapnak, érdemeiket Száz Ildikó újságíró méltatja. Pék László, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének elnöke Oktatásügyi problémák és a kisiskolák nehézségei címmel a magyar oktatásügy aktuális helyzetéről és megoldandó kérdéseiről tart előadást Öllös László a Kerekasztal kisebbségi bizottságban való ténykedéséről beszél, míg Szekeres Klaudia (Jogsegélyszolgálat) a kisebbségi támogatások helyzetét és a támogatási rendszerben való változásokat elemzi. A konferencia a tervek szerint fél ötkor zárul.
 
A rendezvényre a Kerekasztal weboldalán (http://www.kerekasztal.org/jelentkezesi-lap/) lehet jelentkezni, egyben a konferencián részt venni nem tudó, de a kerekasztalos tevékenységekben részt vállalni akaró civil szervezetek egy évre szóló jelentkezését is szeretettel várjuk.
 
Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Színház- és Filmművészeti Egyetem

Az Összefogás tagja lett az SZFE kuratóriumi titkára

27 új koronavírus-fertőzött Szlovákiában

Országos tesztelés: akit csak lehet, mozgósítanak

kijárási tilalom

Eddig tarthat a kijárási tilalom Szlovákiában

Zuzana Čaputová

Čaputová rendszeresen tesztelteti magát, az országos tesztelésen nem vesz részt

könyv

Ahol pálmára fut a vadrózsa

Kmotrík

Kmotrík reagált a vádakra

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.