Közélet

Érsek: Pályázatot írunk ki az R2-es Kassa melletti szakaszára

Pozsony | Még ezen a héten pályázatot szeretnének kiírni az R2-es gyorsforgalmi út Kassa melletti szakaszára, konkrétan a Kassa, Saca – Kassaolcsvár szakasz második felére. Mindezt Érsek Árpád (Híd) közlekedésügyi miniszter jelezte hétfőn.
TASR

2018. december 11. 07:31

A miniszter azt is hozzátette, hogy januárban nagy valószínűséggel kiírnak egy másik pályázatot is, a szoroskői alagút szakaszára. Érsek elmondása szerint azért csak januárban, mert nem szeretnének egy hónapban két pályázatot kiírni.

A szoroskői alagút az R2-es Rozsnyó – Szádalmás szakaszán fog létrejönni, és 14,1 kilométer hosszú lesz. Az R2-es másik szakasza, a Kassa, Saca – Kassaolcsvár szakasz a tervek szerint 14,3 kilométer hosszú lesz.

 

2018. december 10. 16:11

319 milliót kap kölcsön Szlovákia a közlekedésre

Ami a projekt finanszírozását illeti, Érsek szerint már megegyeztek a pénzügyminisztériummal. Ezért sem tart attól, hogy az elkezdett szakaszokat nem lesz, aki állja. Az egyes szakaszok konkrét áráról azonban majd csak akkor szeretne beszélni, amikor kialakul a végső ár a pályázat alapján, a miniszter elmondása szerint ugyanis a pályázat mindig módosítja a kiinduló összeget.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Nehézség a D1-es építésén

Vizsgálódik a rendőrség a nagykaposi polgármester feljelentései kapcsán

Csütörtök reggeltől egyhetes sztrájkot hirdettek a győri Audiban

Fico kitért a kínos kérdések elől

Modellektől lopott, manipulált képekkel csábította Alena Zs. Glváčot

Frissítve

VIDEÓ: A Basternák-gyilkosság ügyében razziázik a NAKA, Alena Zs. sofőrjét is őrizetbe vették

Legfrissebb galériák
Olvasta már?