Közélet

Érsek: Ha az R7-es előbb elkészül, mint a D4-es, törekedni fogunk a megnyitására

Pozsony | Ha az R7-es gyorsforgalmi út Pozsony-Főrév – Gelle szakasza előbb fog elkészülni, mint a D4-es autópálya délkeleti körgyűrűje a Pozsony-Horvátjárfalu – Pozsonyivánka – észak – Pozsony-Récse szakaszon, az illetékesek nyomást fognak gyakorolni, hogy az előbbit üzembe helyezzék.
TASR

2018. november 15. 07:55

Érsek Árpád - Somogyi Tibor felvétele

„Mivel a legtöbb autó éppen déli irányból érkezik” – tette hozzá Érsek Árpád (Híd) közlekedésügyi miniszter, aki szerdán ellenőrzési napot tartott az építkezésen.

A tárcavezető konkrét határidőről egyelőre nem akart beszélni. Az építkezési munkálatok előrehaladását látva ugyanakkor kijelentette: nem lát okot arra, hogy az R7-est ne adhassák át a forgalomnak már 2020-ban.

Elmondása szerint pillanatnyilag az R7-esen és a D4-esen is a megegyezett menetrend szerint, párhuzamosan folynak a munkálatok, és meg fogják oldani a gyorsforgalmi út és az autópálya összekötését is. A miniszter bízik benne, hogy az új városvezetés a projekttel kapcsolatban fürgébben fog reagálni. Érsek elmondása szerint már találkozott az újonnan megválasztott pozsonyi főpolgármesterrel, Matúš Vallóval.

Az útépítéssel, valamint a Duna keleti és nyugati partját összekötő híd építésével összefüggésben a médiában megjelent információkra reagálva a miniszter és Michal Lešňovský, a konzorcium képviselője hangsúlyozták, hogy jelenleg csakis olyan munkálatokat végeznek, amelyekre érvényes építési engedélyük van.

 

2018. október 14. 19:07

Érsek szerint sínen vannak a dolgok

„A konzorcium kitart amellett, hogy a projekt megvalósításával összefüggésben minden feltételnek megfelelt” – tette hozzá Lešňovský, aki egyben elutasította azt a vádat is, hogy az építkezéshez veszélyes vagy nem megfelelő építőanyagot használtak volna fel.

Lešňovský tájékoztatása szerint jelenleg a Duna-híd előkészítésén dolgoznak, melynek felépítéséhez két speciális, acélszerkezetes elemet használnak fel. Egy ilyen elem tömege 1200 tonna, 60 kamionnal szállították a helyszínre, a felállítása pedig egy hónapot vett igénybe.

Az útépítésen jelenleg 1400 munkás dolgozik, mostanáig 2 220 000 munkaórát teljesítettek. Eddig mintegy 200 építési objektumot fejeztek be, és mintegy 140 objektum építése folytatódik. Az építkezésekhez mintegy 3,7 millió köbméter törmelékanyagot használtak fel, ebből 1,7 milliót az R7-eshez.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Letartóztatták Ábrahám alpolgármesterét

Ellenőrzött ünnepi menü

Gyorsvonat elé hajtott egy autó Nagysurányban, egy anya és 11 éves kislánya szörnyethaltak

Blokád alatt van a köztévé, egyre több ellenzéki politikus jut be az épületbe

Orbán meccsen volt, miközben több ezren tüntettek ellene

Karácsonyi riport a VASÁRNAPBAN: Zlatica Kušnírová

Legfrissebb galériák
Olvasta már?