Közélet

Emlékezés Agócs Bélára

Baraca. Agócs Béla, a tragikusan elhunyt pedagógus halálának első évfordulóján rendezett kopjafaavatáson és gyászmisén közel háromszázan vettek részt szombaton Baracán.
ÚJ SZÓ ONLINE

2002. május 13. 08:00

omega

Baraca. Agócs Béla, a tragikusan elhunyt pedagógus halálának első évfordulóján rendezett kopjafaavatáson és gyászmisén közel háromszázan vettek részt szombaton Baracán. Agócs Béla nádszegi pedagógusként szegült szembe a kétnyelvű bizonyítványokat megszüntető mečiari hatalommal, elveszítette állását, és az 1998-as kormányváltás után Bugár Bélával, az MKP elnökével és a párttal is pereskedett. Egy éve önkezével vetett véget életének. A volt karnagyra is emlékeztek a régi dalostársak, kollégák, a környék civil szervezeteinek képviselői. A rendezvényt Agócs Béla testvérei és barátai szervezték a nádszegi, vásárúti és pozsonyeperjesi kórusokkal, a Csemadok szervezetei és a pozsonyeperjesi községi hivatal, valamint az SOS – a Bajbajutott Pedagógusokat Segítő Alapítvány támogatásával. A gyászmise után sírjánál leleplezték a monumentális kopjafát, melyet Mórocz Zsigmond pozsonyeperjesi fafaragó készített. Emlékbeszédében dr. B. Kovács István javasolta, hogy ezek után évente találkozzanak a civil szerveződések a „Polgári Helytállás Emléknapján” Baracán, ahol is átadhatják a a civil szerveződések által alapított és azok javaslatára kiadható „Polgári Helytállásért” kitüntetést. (szasz)

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Igor Matovič

Elfogadták Matovič javaslatát, akár 300 euró készpénzt is kaphatnak a 60 év felettiek, ha beoltatják magukat

Hókásásak a belvárosi utak Pozsonyban

Hókásásak a belvárosi utak Pozsonyban

D. Ferenc
Frissítve

Életfogytiglanra ítélhetik Alsóhatár polgármesterét

fülek roma spirti

Fülek városa nyerte a Roma Spirit 2021 díjat

gáz k

Közel nyolcvan bejelentést tettek a Pozsonyban terjengő gázszagról

szaloncukor

Na, melyik édesség bukott meg a Nagy Magyar Szaloncukorellenőrzésen? (GALÉRIA)

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.