Közélet

Danko: ha most sem sikerül megválasztani az alkotmánybíró-jelölteket, szeptemberben nyilvános szavazás lesz

A koalíció abban egyezett meg, hogy öt alkotmánybíró-jelöltet fognak választani. Ha a keddi ülésen mégsem sikerülne megválasztani őket, szeptemberben nyilvános szavazás lesz. Ezt Andrej Danko, a parlament és az SNS elnöke jelentette ki a Koalíciós Tanács ülése után.
TASR

2019. június 25. 14:10

- TASR-felvétel

„Az SNS nevében kijelenthetem, hogy ez lesz az utolsó titkos szavazás” – mondta Danko. A korábbi választásokon előforduló hibás szavazólapokkal összefüggésben emberi mulasztásról beszélt. A hibák elkerülése végett a következő, szeptemberi választás nyilvános lenne, de feltételezi, hogy erre már nem lesz szükség.

A koalíción belüli helyzetről azt mondta, a partnerek megvitatták a különböző álláspontokat, de az előrehozott választásokkal érdemben nem foglalkoztak. Hozzátette: az SNS-nek nem áll érdekében az előrehozott választás.

Azt, hogy a koalíció megegyezett öt jelöltben, Bastrnák Tibor, a Most-Híd frakcióelnöke és Martin Glváč (Smer-SD), a parlament alelnöke is megerősítették a Koalíciós Tanács ülése után.

Az újabb alkotmánybíró-választásra kedden, 17:45-kor kerül sor. A képviselők 15 pályázó közül választanak. Csütörtökön (június 20.) csak egy jelöltet választottak meg, Radoslav Procházkát. Eddig négyszer szavaztak, de még mindig nem sikerült megválasztani a kellő számú jelöltet, vagyis tizennyolcat, csak tizenhármat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Aláírásgyűjtés Kočnernek

Már e héten kopogtat a végrehajtó a Billánál

24 óra a sérült gyerekekért

Nőtt a munkanélküliség

Feljelentés az ollétejedi gumifeldolgozó ellen

Száz fociév Szepsiben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?