Közélet

Csak januárban szavaznak a nyugdíjkorhatár-plafonról

Pozsony | A 64 évben megszabott maximális nyugdíjkorhatár alkotmányba foglalásáról csak jövőre dönt a parlament. A programpontról való szavazás elhalasztását csütörtökön hagyta jóvá a testület.
TASR

2018. december 6. 12:18

Frissítve

A nyugdíjkorhatár-plafonról való szavazást egyszer már elhalasztották.

A következő rendes parlamenti ülés 2019. január 29-én kezdődik. A szavazás elhalasztására Ján Podmanický, a Smer-SD képviselőjének ügyrendi javaslata alapján került sor, melyet a Smer-SD, az SNS és a Most-Híd frakciója nevében nyújtott be.

Mivel alkotmánymódosításról van szó, az elfogadásához 90 támogató szavazat kell. Ez azt jelenti, hogy a koalíciónak az ellenzék szavazataira is szüksége van. Podmanický elmondta: a nyugdíjkorhatár-plafon támogatottsága a három ötödös, alkotmányos többség körül mozog. Néhány képviselő ugyanakkor jelezte, hogy még tárgyalna a javaslat esetleges támogatásáról, ezért döntöttek úgy, hogy időt kérnek a következő parlamenti ülésig.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Hol itt az igazság?

Az ország nagy részén talaj menti fagyokra kell számítani

Elhozta a három pontot Nagymihályból a DAC

Ütések, migránsok, kivezényelt gyerekek – EP-kampány Magyarországon

Sűrű füst, kiabálás és vér - egy utas számolt be a pozsonyi buszbalesetről

Négyszáz program a Budapesti Könyvfesztiválon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?