Bugár Béla kilépett a Szövetségből

Bugár Béla
Pozsony |

Bugár Béla, a Híd korábbi elnöke kilépett a Szövetségből. A lépését azzal indokolja, hogy a közös párt MKP-platformja nem tartja be az egyezségeket.

„A hosszú tárgyalások árán elért megegyezést nemcsak megkérdőjelezték, hanem azt folyamatosan próbálják felülírni az MKP-platform tagjai, sőt a párt egyes vezetői más párttagokat toxikus jelzővel bélyegeztek meg” – írja Bugár a kilépése indoklásában. A Híd egykori vezetője a kialakult helyzetért Forró Krisztiánt, a Szövetség elnökét is felelőssé teszi: „Mintha nem az új egyesült párt elnöke, hanem az MKP-platform elnöke lennél.„ Forró korábban az önálló MKP-ban politizált, amelynek a pártegyesítés előtt az elnöke is volt.

Bugár arról is ír, hogy a közelgő önkormányzati és megyei választás előtt a Szövetség platformjai között egyfajta kiszorítósdi zajlik, amiért pedig az MKP-platform vezetőjét, Berényi Józsefet tartja felelősnek. A Híd egykori elnöke szerint mindez veszélyezteti, hogy a Szövetség elérje a parlamentbe jutáshoz szükséges öt százalékos küszöböt.

„Mivel ezzel a politikai stílussal, ami inkább hasonlít a rombolásra, mint az építkezésre, nem tudok azonosulni, ezért úgy döntöttem, hogy kilépek a Szövetségből” – tette hozzá a Híd korábbi vezetője.

 

Rigó Konrád, a Szövetség Híd-platformjának elnöke a közösségi oldalán reagált Bugár kilépésére. „Én most a Híd nevében köszönök meg minden jót, amit politikusként a szlovákiai magyarokért, a többi nemzetiségért és Szlovákiáért tett” – fogalmaz Rigó, és hozzáteszi, sajnálja, hogy Bugár nem marad a párt tagja. A platform vezetője az is sajnálatosnak tartja, hogy Somorján, Bugár lakhelyén a párt platformjai nem ezidáig nem tudtak megállapodni a városi önkormányzati képviselői helyekre állított jelölteken. Bugár a kilépése indoklásában ugyanis arról ír, hogy Somorja is példázza az MKP-platform által folytatott kiszorítósdit. „Nagyon sajnálom, hogy régi-új kollégái Somorján nem tudták megérteni, hogy nem kell szeretni valakit ahhoz, hogy tisztelni tudjuk” – írja Rigó.

A Híd-platform elnöke lapunknak elmondta, úgy tudja, Bugár nem tervez más pártban politizálni. „Többször elmondta már, hogy politikai nyugdíjba vonul” – tette hozzá. Rigó úgy nyilatkozott, a döntés előtt kommunikált Bugárral, próbálta a konkrét somorjai helyzetet megoldani, többek közt az MKP-platformot vezető Berényivel is egyeztetett erről. A Bugár által említett kiszorítósdiról Rigó kijelentette, a Berényi vezette MKP-platform viselkedését ő is így értékeli. Rigó abban is egyetért a Híd korábbi elnökével, hogy Forró az elmúlt időszakban nem tudott egyformán viszonyulni a Szövetségen belül működő platformokhoz, de bízik benne, hogy erre a jövőben képes lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?