Közélet

Balatonfüreden találkoznak a V4 és Ausztria parlamenti elnökei

Budapest/Pozsony | Pénteken megkezdődött a visegrádi négyek (V4) parlamenti elnökeinek és Wolfgang Sobotka, az osztrák nemzeti tanács elnökének kétnapos, informális találkozója a magyarországi Balatonfüreden.
TASR

2018. június 22. 13:51

- Felvétel: Matej Jankovič/Plus jeden deň

A találkozó fő témái a végéhez érkező magyar elnökség kiértékelése, a kezdődő szlovák elnökség vízióinak megvitatása, illetve a kiberbiztonság kérdései lesznek.  

Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke a Balaton partján vendégül látja Radek Vondráčeket, a cseh Képviselőház elnökét, Stanislaw Karczewskit, a lengyel parlamenti felsőház, a Szenátus elnökét, Beata Mazurekovát, a lengyel parlamenti alsóház, a Szejm alelnökét, valamint Andrej Dankót, az SZK Nemzeti Tanácsának elnökét is.
 

 szlovák fél kinyilvánította: a V4-elnökség alatt a belső dinamika, a versenyképesség, a biztonság, és az az Európai Unió szerves részét képező visegrádi régió egységének megerősítésére fekteti a hangsúlyt. Ezeket az ambíciókat fejezi ki a szlovák elnökség mottója is: „Dinamikus Visegrád, Európáért”.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?