Közélet

Az igazságügyi minisztériumnak nincs semmilyen információja Kosíkról

Pozsony | Az igazságügyi minisztérium nem rendelkezik semmilyen információval Ľuboš Kosíkkal, a volt titkosszolgálati taggal kapcsolatban, akit jogerősen 14 év szabadságvesztésre ítéltek. Nem tudni, hogy letartóztatásban van-e Maliban, vagy elengedték, ahogy arról sem tudni semmit, hogy áll a kiadatási eljárás.
TASR

2018. november 19. 17:36

Ľuboš Kosík - Michal Šmrčok (Plus Jeden Deň)

„Az igazságügyi minisztérium a mali hatóságok igyekezete ellenére sem rendelkezik hivatalos információkkal" – nyilatkozta a TASR-nek hétfőn Denisa Gerši, a tárca sajtóosztályának munkatársa.

A szlovák rendőrség közösségi oldalán az áll, hogy Kosík, a Szlovák Titkosszolgálat volt tagja még mindig letartóztatásban van.

„A mali rendőrség legmagasabb elöljárói az Interpol dubaji nagygyűlésén megerősítették Milan Lučanský rendőrfőkapitánynak, hogy Ľuboš Kosíkot nem engedték szabadon" – mondta a rendőrség.

 

Kosík feltételezett szabadlábra helyezéséről a Sme napilap számolt be szerdán (11. 14.), állítólag Kosík megerősítése alapján. Kosík két évet töltött börtönben az után, hogy nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene 2,4 millió euró értékű váltóhamisítás miatt. Elmondása szerint meglepte, hogy elengedték. „Kinyitották az ajtót, és azt mondták, hogy vége van" – nyilatkozta a napilapnak Kosík. A további lépéseit nem akarta elárulni.

Kosík már régebb óta azt állítja, hogy hajlandó tanúskodni Michal Kováč volt államfő fiának elrablásáról, illetve más, titkosszolgálati tagokat érintő ügyekben is. Kosíkor eredetileg jogerősen 14 év szabadságvesztésre és 100 000 euró büntetés befizetésére ítélték. Az összeget nem fizette be, ezért a bazini Speciális Büntetőbíróság hétfőn (11. 12.) további négy évvel hosszabbította meg a büntetését. Az ítélet nem jogerős, Kosík védőügyvédje fellebbezett, ezért az üggyel a Legfelsőbb Bíróság fog tovább foglalkozni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Három alkotmánybíró-jelöltet választott meg a parlament

Kanada nyerte a tengerentúli derbit, az oroszok a svédeket is legyőzték

Akár két métert is nőhet a világ tengereinek szintje 2100-ra

Konečný az NBÚ új igazgatója

SHMÚ: Emelkedik a Duna felső és középső szakaszának vízszintje

Súlyos baleset történt Kelet-Szlovákiában

Legfrissebb galériák
Olvasta már?