Közélet

Andrej Kiska szerint politikai döntés született, amikor bírságot szabtak ki rá

Andrej Kiska köztársasági elnök politikai döntésnek minősítette a parlament összeférhetetlenségi bizottságának azt a döntését, hogy bírságot szabott ki rá. Az államfő állítja, soha nem volt lekötelezve a Kiska Travel Agency (KTAG) cégnek – mondta a TASR hírügynökségnek Roman Krpelan, az elnök szóvivője.
TASR

2019. május 15. 08:38

Az elnök a teljes fizetését jótékonysági célra ajánlja fel, vagyis a képviselők 30 rászoruló, beteg gyereket nevelő családot akarnak megrövidíteni néhány tízezer euróval

- tette hozzá Krpelan.

Az összeférhetetlenségi bizottság keddi döntésének értelmében háromhavi bérének megfelelő összegű bírságot köteles kifizetni az elnök a kampánya finanszírozásával összefüggésben. Ugyanakkor a bizottság lezárta az eljárást, amely annak kivizsgálására indult, hogy kapott-e anyagi támogatást Kiska a KTAG-tól. Andrej Kiska az Alkotmánybíróságához fordulhat az ügyben.

Az államfőnek háromhavi köztisztviselői bérét kell kifizetnie. „Amiatt kapott pénzbírságot, mert 2013-as adóbevallásában nem tüntette fel azt a tételt, amely a bizottság tagjainak többsége szerint a 2013-as kampánya során a KTAG hozzájárulásával keletkezett” - mondta Róbert Puci (Smer-SD), a bizottság alelnöke, és hozzátette a bizottság ezzel lezártnak tekinti az ügyet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Orvoshiány van, ám a külföldi nem kell

Sokkoló: hibásan elvégzett vérátömlesztés miatt halt meg egy beteg a kassai kórházban

A lakosság csaknem fele egyáltalán nem spórol

Jóváhagyták a pozsonyi körgyűrű képviselői ellenőrzését

Grendel Gábor nem igazol át Kiska pártjába

Másfél kilós aranyrögöt talált egy ausztrál hobbikutató

Legfrissebb galériák
Olvasta már?