Közélet

Alena Zs., a Kuciak-gyilkosság gyanúsítottja rács mögött marad

Pozsony | Ján Kuciak újságíró és jegyese meggyilkolásának egyik gyanúsítottja, Alena Zs. továbbra is letartóztatásban marad. A gyilkosság megrendelésével gyanúsított terhelt nem fellebbezett a Besztercebányai Specializált Büntetőbíróság (ŠTS) határozata ellen. Ez utóbbi december 11-én elutasította Alena Zs. szabadlábra helyezési kérelmét.
TASR

2019. január 3. 12:59

Alena Zs. - TASR-felvétel

„Tekintettel arra, hogy A. Zs. terhelt nem fellebbezett a határozat ellen, amellyel a bíróság elutasította szabadlábra helyezési kérelmét, a határozat 2018. december 22-én jogerőssé vált” – tájékoztatta a TASR hírügynökséget csütörtökön Katarína Kudjáková bírósági szóvivő.

Alena Zs. nem volt jelen a decemberi tárgyaláson, írásos engedélyt adott a védőügyvédjének, hogy az ügyét a távollétében tárgyalhatják. Alena Zs. a Kuciak-gyilkosság négy gyanúsítottja közül elsőként kérvényezte a szabadlábra helyezését.

 

2018. december 29. 19:50

2018: az év, amikor megölték Kuciakot

Alena Zs.-n kívül három további személyt – név szerint Sz. Tamást, Miroslav M.-et és A. Zoltánt - gyanúsítanak Ján Kuciak és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolásával. A. Zoltán ellen jelenleg a Pozsony V Járásbíróságon is folyamatban van egy per gazdasági jellegű bűncselekmény miatt. A négy személy letartóztatásáról szeptember végén döntött a Specializált Büntetőbíróság bírója, mivel szerinte fennáll a veszélye, hogy a gyanúsítottak további bűncselekményeket követnének el, esetleg bujkálnának vagy megpróbálnák befolyásolni a tanúkat. A döntés ellen panaszt tettek, amelyet a Legfelsőbb Bíróság elutasított.

Ján Kuciak oknyomozó újságírót és jegyesét, Martina Kušnírovát február 21-én lőtték le nagymácsédi otthonukban egy 9 mm kaliberű pisztollyal. A gyanúsítottakat szándékos emberölés különösen súlyos bűncselekménye miatt életfogytiglani börtönbüntetés fenyegeti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Menyhárt azt mondja, nehezebb volt visszalépni, mint elindulni

Frissítve

Kiska: a KTAG elleni eljárás Fico bosszúja

Trnava–DAC derbi a tévében

Le kell bontani a szeredi hidat

Bugár már unja, hogy neki kell kibékítenie a közjogi méltóságokat

Már ketten meghaltak Nyitrán influenzában

Legfrissebb galériák
Olvasta már?