A Szövetség létrehozta a saját Hídját

Szövetség k
Pozsony |

Miután a Sólymos László vezette formáció kilépett a közös pártból, a Szövetség feltöltötte a Híd-platformjának járó üresen maradt, párton belüli tisztségeket. Országosan ismert nevek helyett regionális politikusok kerültek a Szövetség hidas helyeire.

A Szövetség Híd-platformjának elnöke Pál Attila, aki a 2020-as választáson az akkor önállóan induló Híd jelöltlistájának 138. helyéről mérettette meg magát és aki a Rimaszombati járásbéli Feled községből származik. A Szövetség Országos Tanácsának elnöki tisztségét, vagyis a pártnak az elnök után a második számú vezetői pozícióját, amely a 2021-es pártegyesítési megállapodás szerint a Híd-platformnak jár, a királyhelmeci ügyvéd, Pandy Péter töltheti be. Ő 2020-ban a Híd lista 73. helyéről indult a választáson. Rajtuk kívül a Szövetség elnökségének tagja lett még a párkányi Vitkó Andrea és a komáromi Andruskó Imre. Andruskó a komáromi Selye János Gimnázium igazgatója, egykor parlamenti képviselő is volt. A jogi végzettségű Vitkó 2020-ban a Híd-lista 21. helyén szerepelt.

A Szövetség Híd-platformját újonnan vezető Pál Attila lapunknak elmondta, a múlt héten csütörtökön tartották a platformjuk gyűlését, ahol 45 küldött vett részt. Nem tudott azonban pontos adatot mondani arról, hogy az eredeti Híd-tagság mekkora arányban maradt a Szövetségben. „A zöme nem ment el” – állítja. Ahogy arról beszámoltunk, a Híd vezetése május közepén úgy döntött, kilép a Szövetségből, de a pártban jogilag megmaradt a Híd-platform, ez utóbbinak a tisztségeit töltötték most fel Pálék. Arra a kérdésünkre, korrektnek tartják-e, hogy ők is tovább használják a Híd brendjét, miközben a formáció eredeti vezetői, Sólymos Lászlóval az élen kiléptek a Szövetségből, Pál azzal válaszolt, a közös párt alapszabályában szerepel a Híd-platform. „Nincs más választásunk” – válaszolta arra a kérdésre, korrekt-e, hogy a távozó hidasok helyére léptek.

Arra, hogy a Szövetség platformját Pálék feltöltötték, az egységpártból távozott Híd alelnöke, Rigó Konrád úgy reagált, a Szövetség olyan belső struktúrát hoz létre, amilyet csak akar. „A Híd utolsó kongresszusi döntésével kilépett a Szövetségből” – emelte ki azzal, a formáció meghatározó személyiségei is távoztak az egységpártból. Rámutat, a Szövetség elnöke, Forró Krisztián és a párt MKP-platformjának vezetője, Berényi József annak ellenére ragasznkodnak a Híd-platformhoz, hogy korábban fel akarták számolni a párton belüli platformrendszert. Rigó szerint a Szövetség hangadója Gyimesi György lett, aki miatt egyébként ők távoztak a pártból.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?