Közélet

A Smer saját jelöltet indít az elnökválasztáson

Pozsony | A legerősebb politikai párt, a Smer-SD saját jelöltet indít az elnökválasztáson. Ezt Robert Fico, a Smer-SD elnöke és volt miniszterelnök jelentette be pénteken újságírók előtt, kizárva azt a felmerült lehetőséget, hogy egy másik jelöltet támogatnának.
TASR

2018. október 12. 16:02

- TASR-felvétel

Arra a kérdésre, hogy a párt miért vár még mindig a bejelentéssel, Fico visszakérdezett: „Miért kellene nekem tányéron felkínálni önöknek a jelöltet? Hogy leköpdössék, szétzúzzák, megfojtsák? Van elég időnk. Minek tennénk ki a jelöltünket a média támadásainak? Ezek olyan méreteket öltenek, amilyenről nem is álmodtunk” – jelentette ki Fico. Hozzátette: a Smer-SD taktikája világos, saját jelöltet állítanak.

Peter Žiga (Smer-SD) gazdasági miniszter a héten azt mondta, hogy a párt a novemberi helyhatósági választások után fogja bemutatni az elnökjelöltet. Nem zárta ki annak lehetőségét, hogy olyan emberről van szó, aki a Smer-SD támogatásával fog indulni. „Olyan személy nevét fogjuk bejelenteni, akinek nem lesz szüksége hosszú választási kampányra” – ígérte.

A következő szlovákiai elnökválasztásra 2019 tavaszán kerül sor. A választás pontos dátumát a parlament elnöke hirdeti ki. Az elnökválasztáson minden nagykorú szlovák állampolgár részt vehet. A választás két körös. Ez azt jelenti, hogy ha az elnökválasztás első körében egyik jelölt sem szerzi meg az érvényes szavazatok több mint felét, 14 napon belül sort kell keríteni a második körre, amelyen az első kör két legsikeresebb jelöltje méri össze az erejét.

2018. október 12. 14:51

Fico: eljön a pillanat, amikor elköltözöm
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Éljünk a választás jogával, és ne hagyjuk magunkat félrevezetni!

EXKLUZÍV: A dunaszerdahelyi leszámolás után megjelent cikkünk először az ujszo.com-on!

Kórházba került Maroš Šefčovič felesége

Délután erős szél várható Nyugat-Szlovákiában

Kötelező szabadtartás a tojástermelőknél

Kuciak-gyilkosság: Peter Tóthot kihallgatja a NAKA

Legfrissebb galériák
Olvasta már?