A romaügyi kormánybiztos szerint ki kell vizsgálni a választások manipulálása kapcsán felmerült gyanút

Alexander Daško

Alexander Daško romaügyi kormánybiztos támogatja, hogy a bűnüldöző szervek tisztességesen kivizsgálják a választásokon való részvételért járó 500 eurós hozzájárulással kapcsolatban felmerült gyanús ügyeket.

A TASR-t Dominika Gažiová, a kormánybiztosi hivatal munkatársa tájékoztatta. Ezzel a Szlovákiai Romák Uniója polgári társulás lépésére reagált, amely az üggyel összefüggésben csütörtökön feljelentést tett az eperjesi kerületi ügyészségen.

Daško érzékenyen figyel az unió azon kijelentéseire, miszerint a Slovensko mozgalom, különösen ennek képviselői, Igor Matovič, Peter Pollák és ifjabb Peter Pollák, durván és szándékosan becsapták és kihasználták a hátrányos anyagi helyzetben lévő romákat a parlamenti választásokon. Egyetért vele abban, hogy rendkívül gyanús, hogy egy politikai párt, Matovič OĽaNO-ja, a választásokon számos roma településen a szavazatok több mint 80-90 százalékát szerezte meg.

„Előfordulhat, hogy valakik tényleg visszaéltek a roma közösség nehéz élethelyzetével és szociális helyzetével. Támogatom, hogy a bűnüldöző szervek tisztességesen kivizsgálják a felmerült gyanút, mert különben mindig a közvélemény előtt fog lebegni az a lehetőség, hogy 2023-ban manipulálták a választási folyamatot a roma telepeken” – közölte.

A Szlovákiai Romák Uniója polgári társulás feljelentést tett az eperjesi kerületi ügyészségen a választási részvétellel kapcsolatos 500 eurós hozzájárulások kapcsán. Egyúttal felszólította Igor Matovičot (Slovensko mozgalom), hogy tartsa be a romáknak tett ígéretét, akiket František Tanko, az unió elnöke szerint átvertek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?