Közélet

A Penta megsemmisíttetné a Gorilla-hangfelvételeket

Pozsony | A Denník N portál információi szerint a Penta pénzügyi csoport arra kéri a nyomozókat, hogy semmisítsék meg a Gorilla-üggyel kapcsolatos hangfelvételeket, amelyeket Marian Kočner széfjében találtak.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. december 8. 19:38

A felvételeket a szlovák titkosszolgálat vette fel egy pozsonyi lakásban, és a Penta képviselőinek egyes magas rangú politikusokkal történt állítólagos találkozóit rögzítették.

A Denník N úgy tudja, hogy a Penta levélben kérte a Speciális Ügyészséget a hangfelvételek megsemmisítésére.

Ezt Martin Danko, a Penta PR menedzsere is megerősítette.

Danko szerint a média visszaél az üggyel.

A Gorilla-botrány 2011 decemberében bombaként robbant. A dokumentum a Penta pénzügyi csoport vezetője, Jaroslav Haščák egyezkedését írja le a 2005–2006-os politikai elit jelentős részével. Haščáknak a pozsonyi Vazov utcai lakásban szervezett találkozóit a titkosszolgálat lehallgatta. A Gorilla-akta e találkozókat rögzíti, amelyeken a Penta vezetője a Smer, az SDKÚ, a KDH, az MKP és az ANO számára előnyös üzletekről, állami cégek privatizációjáról, pártok finanszírozásáról, illetve miniszterek és állami hivatalnokok korrumpálásáról beszél. A dokumentum alapján a lakásban Robert Fico is több alkalommal megfordult, bár erre a kérdésre a háromszoros kormányfő a botrány kirobbanása óta nem adott egyenes választ.

A felvételeket a rendőrség Marian Kočner egyik ingatlanjában találta meg, egy széfben lapultak egy pendrive-on. (TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Januártól ismét járnak a vonatok Ipolyság és Zólyom között

Januártól 30 eurót kérhetnek a kezelésért

Pellegrini megérti, hogy az embereket irritálja a képviselői fizetések ugrásszerű növekedése

Az oktatás és a turizmus Nagyszombat megye jövő évi prioritása

Hosszú: ez egészen más világbajnokság volt

Michael Cohen: Trump hazudik

Legfrissebb galériák
Olvasta már?