Közélet

A képviselők a mandátumuk lejárta után is kapnak még fizetést

A parlamenti képviselők zsebébe a választások előtti utolsó hónapokban még 926 139,68 euró fog vándorolni. Azok a képviselők is jól járnak, akiknek a 2020-as választások után távozniuk kell a parlamentből, hiszen a mandátumuk lejárta után is kapnak még fizetést.
TASR

2019. december 24. 14:00

parlament illusztráció
- David Duducz/NMH – illusztrációs felvétel

Erre a célra 821 378 eurót különítettek el. Erről a parlamenti hivatal sajtóosztálya tájékoztatta a TASR hírügynökséget.

Az SZK Nemzeti Tanácsa 2019-ben összesen 5 527 760,76 eurót, a négyéves választási ciklus alatt pedig összesen 15 256 006,09 eurót költött el a képviselők fizetésére.

A parlament weboldalán közölt adatok szerint a képviselők havi alapfizetése jelenleg csaknem 3039 euró. A mandátuma lejárta után kéthavi fizetését kapja meg az a törvényhozó, aki legalább öt hónapig, és legfeljebb öt évig töltötte be ezt a funkciót. Aki több mint öt évig volt képviselő, a mandátuma lejárta után a havi fizetése háromszorosát kapja kézhez. Hogy ki mennyit kap, az egyes állami tisztviselők járandóságairól szóló törvény határozza meg.

A megválasztott képviselőket megilleti az átalánydíjas költségtérítés is. Azok a törvényhozók, akiknek Pozsony megye területén van az állandó lakhelyük, 1824 eurót, a többiek 2128 eurót kapnak ilyen címen

A parlament elnökét és alelnökeit, valamint a parlamenti bizottságok elnökeit és alelnökeit további pótlékok illetik meg. A házelnök nem egész 498 eurós, a négy alelnök fejenként nem egész 332 eurós, a bizottsági elnök csaknem 166 eurós, a bizottsági alelnök pedig csaknem 83 eurós pótlékra tarthat igényt.

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Szputnyik

Elszúrt Szputnyik V-vakcina

Döntetlenezett a DAC a Slovan elleni derbin

GALÉRIA: Döntetlenezett a DAC a Slovan elleni derbin

Ha az ember hazát cserél, szívet is cserél?

Ha az ember hazát cserél, szívet is cserél?

telefon k

Sokan mindenhez hozzáférést adnak

Mit hoz a holnap? – Apokalipszis-forgatókönyvek

Mit hoz a holnap? – Apokalipszis-forgatókönyvek

koronavírus Sinopharm

Kína fontolóra vette vakcináinak keverését az alacsony hatékonyságuk miatt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.