A Híd közös jelöltlistát ajánlott Druckernek, ő visszautasította

Bugár Béla
Pozsony |

A Híd közös jelöltlistát akart állítani a Dobrá voľba nevű párttal a 2020-as parlamenti választásokra. A Híd felajánlotta azt is, hogy ennek érdekében megváltoztatja a nevét. A Dobrá voľba visszautasította az ajánlatot, ugyanakkor nem zárta ki a választások előtti, és a választások utáni együttműködést sem.

A Dobrá voľba nevű pártot Tomáš Drucker volt egészségügyi és belügyminiszter alapította. A Híd frakciójából az utóbbi időben több képviselő is kilépett. Martin Fedor, Cséfalvay Katalin és Peter Kresák Drucker pártjához igazoltak át.

„A Híd párttal jelenleg nem folytatunk semmiféle tárgyalásokat. A Dobrá voľba október végén, az alakuló ülésén jóváhagyta a programot, és megválasztotta a vezető tisztviselőit. A párt a következő parlamenti választásokon az ő vezetésükkel fog pályázni a választók bizalmára”

– nyilatkozta Drucker.

Hozzátette: pártja kész együttműködni minden politikai partnerrel, amely élvezni fogja a választók bizalmát, de nem hirdet olyan eszméket, amelyek bármilyen módon tagadják az emberi méltóságot vagy az SZK Alkotmánya által garantált alapvető szabadságjogokat. A Dobrá voľba nem fog együttműködni olyan pártokkal sem, amelyek célul tűzték ki Szlovákia kilépését az EU-ból.

Bugár Béla a Híd elnöke elmondta, korábban már tárgyaltak a Dobrá voľbával, még ha nem is elnöki szinten. A Híd elnöke megerősítette, megnyitották Drucker pártja előtt a listájukat. Bugár hozzátette, Druckeréknek ezen a héten dönteniük kell, mert a jelöltlistát még a Híd Országos Tanácsának is jóvá kell hagynia.

A Híd a nyár folyamán magyar pártokkal tárgyalt a lehetséges együttműködésről, de miután nem sikerült megegyezniük, Bugár Béla pártja egyedül akart nekivágni a választásoknak. A közvélemény-kutatások a Hidat rendszerint a parlamentbe jutáshoz szükséges 5 százalékos küszöb alá mérik, akárcsak Drucker pártját.

A parlamenti választásokra 2020. február 29-én kerül sor. A hivatalos kampányidőszak már megkezdődött. A politikai pártoknak és mozgalmaknak 2019. december 1-ig kell leadniuk a jelöltlistájukat.

(TASR, czg)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?