Közélet

A Főügyészség nem ért egyet a Kuciak-gyilkosság ügyének kezelésével

Pozsony | A Főügyészség (GP) elfogadja és tiszteletben tartja, hogy a média érdeklődik a Kuciak-gyilkosság részletei, valamint a tettesek és a megrendelő kézre kerítése iránt.
TASR

2018. október 15. 18:19

- Ján Kuciak-megemlékezés

Azzal azonban, amilyen módon jelenleg kezelik az információkat a folyamatban levő vizsgálat kapcsán, egyáltalán nem ért egyet – tájékoztatta a TASR-t a Főügyészség és a Különleges Ügyészi Hivatal álláspontjáról Andrea Predajňová, a Főügyészség szóvivője.

„Annak ellenére, hogy többször is határozottan megkértük az újságírókat, hogy legyenek tartózkodóak az információk kezelésében, a média kihasználta az információkhoz való szabad hozzáférést, és olyan konkrét adatokat, valamint bizonyítékokat hozott nyilvánosságra, mint például a lehetséges elkövetők teljes nevei" – mondta Predajňová.

 

2018. október 13. 12:47

Hrabko: Hidegvérrel és profi módon gyilkolták meg Ján Kuciakot és Martina Kušnírovát

A Főügyészség szerint az információk nyilvánosságra hozásával a médiák egyáltalán nem segítettek a nyomozásban, sőt, „így olyan személyeket is informáltak az ügy állásáról, valamint a már ismert tényekről, akiknek közük lehetett a gyilkossághoz. Ezzel teljesen felrúgták az alapelvet, hogy az előkészítő eljárás nem nyilvános" – mondta Predajňová.

Azt is hozzátette, hogy a gyanúsított és nem gyanúsított személyek teljes nevének nyilvánosságra hozása alapvetően az ártatlanság vélelmének elvét sérti. „A Főügyészség ezért ismételten és fokozottan kéri a médiát, hogy az előkészítő eljárás lezárásáig hagyjanak fel az ilyen jellegű tevékenységgel" – zárta a szóvivő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Lajčák: nem áll szándékomban migránsokat hozni Szlovákiába

Világszerte akadozik a Facebook

Frissítve

VIDEÓ: 150 rendőr razziázott a Dunaszerdahelyi járásban - szélsőségeseket kerestek

Forgalomkorlátozás lesz a vasúti felüljárón Léván

Hatásos csábítási trükkök munkáltatóknak

Kiskát aggasztja annak veszélye, hogy Lajčák lemond

Legfrissebb galériák
Olvasta már?