2021 legvadabb bürokratikus képtelenségei

pecsét
Pozsony |

A szlovákiai vállalkozókat a hivatalok olyan adminisztratív kötelességekkel terhelik le, amelyeknek már első ránézésre semmi értelmük. A Fiatal Szlovákiai Vállalkozók Szövetsége (ZMPS) idén is összegyűjtötte a legvadabbakat, és szavazással döntött arról, mit tart az év legnagyobb bürokratikus képtelenségének.

A szavazás alapján a 2021-es év legértelmetlenebb bürokratikus intézkedésének az áfafizetők azon kötelessége számít, amely szerint be kell jelenteniük az adóhivatalnak a céges bankszámlaszámukat, annak ellenére, hogy ezt a bankok is kötelesek megtenni. „Épp ez utóbbi miatt ezt a kötelességet egyszer már megszüntették, idén novembertől azonban újra visszahozták, ami kiváló példa arra, milyen szívós a hivatali bürokrácia” – mondta el Simona Mištíková, a ZMPS elnöke. A toplista második helyén az a szabály szerepel, amely szerint hivatalos engedély nélkül tilos a települések külterületein gyors növésű fákat termeszteni, miközben ezt a települések belterületein nem tiltják. A dobogó harmadik helyén az a december elsején bevezetett változás szerepel, amely szerint megszüntették a járvány miatt karanténba került alkalmazottaknak járó pandémiás táppénz fizetését, a munkáltatókra hárítva a költségeket.

A Fiatal Szlovákiai Vállalkozók Szövetsége által 2012-ben alapított Az év bürokratikus képtelensége díjjal a kormány és a hivatalok figyelmét szeretnék felhívni a vállalkozókat terhelő értelmetlen kötelességekre, abban bízva, hogy az érintett állami intézmények módosítanak a szabályokon. A részletes listát a szakmai szervezet honlapján tették közzé.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?