2010-ben már a nők is

Pozsony. Tegnap a kabinet ismét nem tárgyalt a felsőoktatási törvény tervezetéről. A kormánypártok ugyanis a koalíciós tanács keddi ülésén nem egyeztek meg a tandíjakról.

Pozsony. Tegnap a kabinet ismét nem tárgyalt a felsőoktatási törvény tervezetéről. A kormánypártok ugyanis a koalíciós tanács keddi ülésén nem egyeztek meg a tandíjakról. Elsősorban a levelező tagozatra járók tandíjkötelezettsége és a rossz szociális helyzetű családokból származó diákok költségeinek anyagi kompenzálása váltott ki vitát. A partnerek a koalíciós tanács következő ülésén újra foglalkoznak a tervezettel. A miniszterek jóváhagyták a nők és a férfiak nyugdíjkorhatárának kiegyenlítését. „2003-tól hét éven keresztül fokozatosan emeljük a nők nyugdíjkorhatárát úgy, hogy 2010-ben már ők is hatvanévesen vonulnak nyugalomba” – magyarázta Bauer Edit, a szociális ügyi minisztérium államtitkára. 2010-től a nyugdíjazásnál nem veszik figyelembe a gyermekek számát. A kormánytagok ismét rábólintottak a jövő évi állami költségvetés tervezetére. Az újratárgyalásra a parlament által elfogadott nyugdíjemelés miatt volt szükség. „Megemeltük a Szlovák Köztársaság Hírügynökségének költségvetését és jóváhagytuk a kerületi hivatalok adósságainak a jóváírását is, de ennek a módját még nem tisztáztuk. A költségvetési hiány 500 millió koronával lesz nagyobb a tervezettnél” – tájékoztatott Brigita Schmögnerová pénzügyminiszter. A kabinet utólag elfogadta a minimálbér október 1-jei emeléséről szóló rendeletet. „Eszerint a minimálbér az eddigi 4400 helyett 4920 korona lesz. Nagyobb lett a különbség a minimálbér és a létminimum között, s ez munkavállalásra ösztönözhetné az embereket” – mondta Bauer Edit. (sza)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?