Iskola utca

XX. Széchenyi-napok Felsőszeliben

Felsőszeli | Az idei, jubileumi Széchenyi-napok rendezvényei szeptember 22–24-én zajlottak Felsőszeliben.
Felsőszeli, XX. Széchenyi-napok
Iskola utca

2021. november 1. 16:04

Felsőszeli, XX. Széchenyi-napok
A Széchenyi István Alapiskola tanulói a Kodály-emlékszobában (Fotó: SZIAI)

Igaz, hogy az irodalmi és rajzpályázatok készítése még folyamatban van, és az elkészült munkákat egy későbbi időpontban értékelik a felsőszeli Széchenyi István Alapiskolában, de az előadások, foglalkozások, tanulmányutak ez alatt a három nap alatt megvalósultak.

Szeptember 22-én reggel az alsó tagozatosok és az ötödikesek növénykerti foglalkozása az eső miatt elmaradt, de a tanulók a feladatlapok és bemutatók segítségével új ismeretekre tettek szert, majd a galántai közlekedési pályára látogattak. A felső tagozatosok többsége történelmi sétát tett Galántán, ahol megtekintették a neogótikus, valamint a reneszánsz kastély kiállításait, és barokk szelfit készíthettek a Honismereti Múzeumban. Időközben a nyolcadikosok másutt vettek részt tanulmányi kiránduláson: ellátogattak a dumamocsi tájházba, Izsán a Leányvárt nézték meg, Köbölkúton a Párizsi-mocsarakat. Virten tiszteletüket tették Baróti Szabó Dávid sírjánál, és megnézték a helybeli szivattyúházat.

Szeptember 23-án ki görkorcsolyán, gördeszkán, rolleren vagy gyalog tette meg a 2021 lépést, majd délelőtt a marosvásárhelyi Ariel Bábszínház népmese-feldolgozását tekintették meg a tanulók a felsőszeli kultúrházban. Visszatérve az osztályokba plakátkészítéssel folytatódott a program. Vajon milyen élményekkel gazdagodtak az osztályok az idei Széchenyi-napokon? Nagyon érdekes plakátok születtek, ezek az iskola folyosójára kerültek. Az alsó tagozatosok Széchenyi Istvánnal kapcsolatos rajzokat is készítettek, melyekből egy mozaikszerű közös alkotás állt össze.

ujszo
Fellinger Károly a legkisebbek között (Fotó: SZIAI)

Szeptember 24-én az alsó tagozatosok megtekintették újonnan kialakított iskolai könyvtárunkat, majd részt vettek Fellinger Károly író-olvasó találkozóján. Ezután a dunatőkési Czajlik-rancsra látogattak el. A felső tagozaton előadások gazdagították a programot: Jakubecz Márta, iskolánk pedagógusa legújabb könyvének bemutatója, beszélgetés a serdülőkori problémákról (FEMIT PT), jógagyakorlatok Seres Csillával, valamint Kovács Zoltán és fiainak (VÁNDORLÁSS) túrabeszámolója töltötte ki tartalmasan a délelőtti órákat. Ezután folytatódott a plakátkészítés, majd ebéd után kicsiknek és nagyoknak kutyabemutató következett az iskola sportpályáján, melyet a felsőszeli és nádszegi kinológiai klub tagjai tartottak. Ezzel a bemutatóval zárult az idei Széchenyi-napok programsorozata.

Nemsokára elkészül az iskola folyosóján a rajzpályázatra készült alkotásokból a kiállítás, majd kiosztják a fogalmazás- és rajzverseny győzteseinek a díjakat.

A jubileumi, XX. Széchenyi-napok alatt ismét tudatosult diákban és pedagógusban, hogy jó dolog olyan iskolába járni, amely a legnagyobb magyar nevét viseli.

Jakubecz Márta

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
sajó szennyeződés

Petícióval próbálják megmenteni a Sajó folyót

A szlovákiai utazási irodák már rugalmasan kezelik a helyzetet, a legtöbb cég lehetőséget ad az ingyenes átfoglalásra egy későbbi időpontra

A kivándorolt szlovákok töredéke tér csak vissza külföldről, az állam változtatna a helyzeten

ds

Majomhimlő veszélye miatt figyelmeztetik a külföldre utazókat

dd

Ekkor csatlakozhat legkorábban Ukrajna az EU-hoz

zelenszka zelenszkij

Zelenszka: Senki sem veheti el tőlem a férjem, még a háború sem

orbán viktor

Magyarország nélkül vezetheti be az EU az orosz olajembargót

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.