Iskola utca

Pénteken sincs lazítás a Bélyi Alapiskolában

Általában úgy tartják, a pénteki napra már ne tervezzünk nagy dolgokat, a hét utolsó napja legyen kicsit lazább. Nem így volt ez a Bélyi Alapiskolában a közelmúltban, egy áprilisi pénteken.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. május 10. 19:00

Általában úgy tartják, a pénteki napra már ne tervezzünk nagy dolgokat, a hét utolsó napja legyen kicsit lazább. Nem így volt ez a Bélyi Alapiskolában a közelmúltban, egy áprilisi pénteken. Egymást követték a szebbnél szebb események.

Iskolánk hat tanulója (Reszegi-Bucsay Bálint, Antal Dávid, Kiss Áron, Pekarik Enikő, Bertics Bence, Pataki Xavér) a Nagytárkányi Alapiskola által megrendezett Nota Bene természet- és földrajzversenyen vett részt két kategóriában. Felkészültségüket bizonyították, hiszen mindkét kategóriában – alsó és felső tagozatos tanulóink is – az 1. helyen végeztek.

Ezen a napon emlékeztünk meg a Föld napjáról is. Idén az alsó tagozatos tanulóink programjának középpontjába a fák hasznossága és védelme került. A lényeg a játékos tanuláson és tapasztaláson volt: megnézhették és megtapasztalhatták a fák kérgének érdességét és illatát, milyen a faháncson és a fűrészporon mezítláb járni, hogyan állapítjuk meg a fák korát, milyen madarak élnek a fákon, milyen típusú erdők vannak, milyen játékok készülhetnek fából, és még sok más érdekes ismeretet szerezhettek. A program virágültetéssel zárult. Közben iskolánk felső tagozatos tanulói szemetet gyűjtöttek, tesztlapot töltöttek ki eddig szerzett ismereteik felmérése céljából. A napot a Boldog Iskola magyarországi program Földről szóló dalával zártuk: Gyújts egy gyertyát a Földért, az Életért, a Szeretetért, miközben zöld és kék lufikkal az iskola udvarára „varázsoltuk” Földünket.

A pénteki programsorozatba az is belefért, hogy folytassuk a Mátyás-emlékévhez kapcsolódó projektünket. Kiértékeltük az iskolai képzőművészeti versenyt, amelynek témája a Mátyás-mesék illusztrálása volt. Összesen 83 alkotás készült, minden gyerek kisebb-nagyobb jutalmat kapott. A projekt egy másik feladata az volt, hogy minden osztály készítsen egy ajándékot, amelyet jelképesen átad Mátyás királynak. Ötletes ajándékokkal lepték meg a királyt (Szabó Ádám öltötte magára a királyi palástot), aki nagy köszönettel fogadta őket: volt köztük leporelló Mátyás könyvtárába, ékszerdoboz, a visegrádi palota kicsinyített mása, díszes könyvborító, kardok, országalmák, magvak, pénzestarisznya és még sok érdekes ajándék.

Pataki Denisza is megkapta megérdemelt ajándékát, hiszen a Királyhelmeci Majláth Múzeum A képzelet varázspálcája című képzőművészeti rajzpályázatának II. kategóriájában 2. helyezést ért el.

Az iskola igazgatója nagy elégedetten és örömmel fogadta és értékelte a pedagógusok együttgondolkodását, szervező munkáját és eredményességét.

Szakszon Anna

Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Gyöngyösbokréta ünnep, Léva, 1935 (Forrás: digitalisemlekezet.eu/Fórum Kisebbségkutató Intézet)

Porlik, mint a szikla? – A népszámlálási kampányról

tarló

GALÉRIA: Ég a tarló Ekecsnél

buszbaleset magyarország

Súlyos buszbaleset történt Magyarországon, egy ember meghalt

ingázó koronavírus

Koronavírus: a Dunaszerdahelyi járásban találták a legtöbb fertőzöttet szombaton

tűzoltó illusztráció

Szándékos gyújtogatás okozhatta a csehországi lakóháztüzet, amiben többen meghaltak

koronavirus

Egy percen múlt, hogy nem úszták meg a karantént egy Nizzából Oslóba tartó repülőgép utasai

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.