Iskola utca

Nárciszok napja

Huszonkét évvel ezelőtt indította a Rákellenes Liga a nárciszok napja országos gyűjtést. Idén április 13. lett a daganatos betegségek elleni harc napja.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. május 3. 19:00

Huszonkét évvel ezelőtt indította a Rákellenes Liga a nárciszok napja országos gyűjtést. Idén április 13. lett a daganatos betegségek elleni harc napja. Jelképe a sárga nárcisz – a tavasz és a remény virága –, melyet az adományozók ezen a napon a ruhájukra tűznek.

A komáromi Selye János Gimnázium tanulói idén is bekapcsolódtak az országos gyűjtésbe, és pénteken meg is jelentek papírperselyeikkel a város utcáin. Az adományokért sárga virágokat és szórólapokat osztogattak. Diákjainknak összesen 678,73 eurót sikerült összegyűjteniük. A pénzadomány hivatott segíteni és támogatni a rákkutatást, valamint a daganatos betegségekben szenvedők és hozzátartozóik számára készített projekteket a Rákellenes Liga szervezésében. Felhívják az emberek figyelmét a daganatos betegségekre, de a lakosság tájékoztatására, tanácsadásra és pszichoszociális ellátásra is költenek.

A köszönet elsősorban a Rákellenes Ligát illeti, amely lehetővé teszi, hogy tanulóink bekapcsolódjanak az országos gyűjtésbe. Ezúton köszönjük önkénteseinknek, az iskola igazgatóságának, minden osztályfőnöknek és tanárnak a támogatást, amellyel lehetővé tették a diákok számára az országos gyűjtésben való részvételt. Végül, de nem utolsósorban, köszönjük a pénzadományokat.

Komárová Annamária

Önnek ajánljuk

Kočner azért ölette meg Kuciakot, mert semmivel nem tudta zsarolni

Forgalomlassítással tüntettek a Szlovák Karszt szélére tervezett szemétégető ellen

VIDEÓ: Így vezeti el a TEK az Iszlám Állam Budapesten elfogott vezetőjét

Látványos kép készült a Jupiter viharairól

Zagitova aranya és egy furcsa baleset

Tavaszi vásár a Nyárasdi AGROCENTRUM-ban!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?