Irány a magyar középiskola! 2003/2004

Irány a magyar középiskola! 2004/2005 címmel a napokban jelent meg a Selye János Kollégium kiadványa, amely a szlovákiai magyar tannyelvű középiskolákról nyújt átfogó képet.

Irány a magyar középiskola! 2004/2005 címmel a napokban jelent meg a Selye János Kollégium kiadványa, amely a szlovákiai magyar tannyelvű középiskolákról nyújt átfogó képet. Csakúgy, mint tavaly, idén is az volt a szerkesztők célja, hogy a lehető legtöbb információt összegyűjtsék a hazai magyar tanítási nyelvű gimnáziumokról, szakközépiskolákról és szaktanintézetekről. A kiadvány fontosságát és segítő szándékát felismerve az iskolaigazgatók és pályaválasztási tanácsadók készségesen segítették Bottyán Éva szerkesztő munkáját, így mindegyik intézményről sok-sok hasznos dolgot tudhatunk meg nemcsak az oktatással, hanem a szabadidő eltöltésével, sportolási lehetőségekkel, kollégiumi elhelyezéssel kapcsolatban is. Az alapinformációkon (pontos név, cím, telefon- és faxszám, weblap, e-mail cím) túl olvashatunk az iskolák történetéről, eredményeiről, a választható szakirányokról, a végzés utáni lehetőségekről, a szakkörökről, és ami az alapiskolát befejező tanulók számára talán a legfontosabb: megtudhatják, meddig kell benyújtani a jelentkezési lapjukat, mikor és mely tantárgyakból kell felvételizniük. A könnyebb kezelhetőség céljából kerületi bontásban dolgozták fel a tanintézetek adatait, sőt némelyik iskoláról fénykép is található a könyvecskében.

A kiadványt a Selye János Kollégium Szlovákia összes magyar tanítási nyelvű alap- és középiskolájába eljuttatja, természetesen ingyenesen.

További 500 darabot közéleti személyiségek, különböző szervezetek és intézmények kapnak, a korábbi tapasztalat szerint ugyanis nemcsak a pályaválasztás előtt álló nyolcadikosok és kilencedikesek hasznos segítőtársa az Irány a magyar középiskola! Mivel mindösszesen 2000 példányban jelenik meg e könyvecske, a szerkesztők elképzelése szerint a nagyobb létszámú iskolákba több példányt küldenek, ahol viszont kevesebb tanuló van, arányosan kevesebbet. A tavalyi évvel ellentétben idén nincs mód az utánrendelésre, ezért ajánlatos az iskolaigazgatóknál illetve a pályaválasztási tanácsadóknál érdeklődni.

A kiadó szeretettel ajánlja az Irány a magyar középiskola! 2004/2005 című kötetet minden végzős alapiskolásnak, akár eldöntötte már, milyen irányban folytatná tanulmányait, akár tanácstalan még.

E kiadvány hasznos segítőtárs lesz, hiszen friss, időszerű adatokkal és teljes körű információkkal szolgál, hogy biztos döntés szülessen a továbbtanuló diákok jövőjét, elhelyezkedési esélyeit, szakmai karrierjét, ezáltal életminőségét érintően. Forgassák sikerrel!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?